Torsdag kväll den 3 februari och fredagen den 4 februari 2022: Droppar


 Kära dagbok…

Torsdagspasta med kycklingfärssås

Äntligen kunde jag äta en rejäl portion onsdagspasta igår på torsdagen.

Igår kväll kunde jag äntligen äta upp den goda kycklingfärssåsen med spaghetti som Fästmön hade lagat på onsdagskvällen. Jag behövde ordentlig mat, varm mat och nyttiga grönsaker. En försvarlig mängd pasta, sås och grönt försvann in i mitt gap, ner i magen. Fast en liten tanke hade jag nog på att det var vägning i morse… Anna prickade ner en vit t-shirt med röd sås (hon och Gymnasisten åt kyckling i paprika- och tomatsås), men jag lyckades med mina magiska händer få bort varenda fläck.

Resten av kvällen var min huvudsysselsättning att amatörvärdera antikviteteter via Duo-appen. Jag hängde helt enkelt med Antikrundan till Håbo – eller Bålsta, Håbo är ju ett samlingsnamn för Bålsta med flera småbyar runt omkring. Många fina grejor den här gången också, bland annat porfyrljusstakar, smycken och konst. Två stjärnor fick jag på diplomet samt omdömet antikkunnig.

Antikkunnig i Håbo 3 feb 2022

Antikkunnig i Håbo, minsann.


Så läste jag en del, förstås.
Ungefär 75 sidor återstår nu i min bok på gång, den första delen i Elly Griffiths Brighton-mysterier. Jag gläds åt att se de fyra nästkommande delarna stå uppradade på mammas, ursprungligen farmors, lilla rokokobyrå i sovrummet. Den sjätte och senaste delen finns att köpa på till exempel English Bookshop, så jag kanske gör en nätbeställning och går och hämtar den där senare i vår. Just nu har jag gott om olästa böcker som jag ser fram emot att läsa. Dessutom gjorde jag ju en förbokning av böcker på bokrean igår hos Bokus.

∼ ♦ ∼

Citrus i min fotpall

Gumman i lådan, fröken Citrus Katt, är väldigt kvick ibland.

I morse väcktes jag av Citrus gnisslande klor på sovrumsdörren. Jag masade mig upp för att servera katterna frukost, varpå fröken Katt snabbt sprang in i sovrummet. Väsande försökte jag få ut henne utan att väcka Anna som hade sovmorgon och inte började jobba förrän klockan 16. Det gick så där. Katten flög emellertid ut ganska snart och Anna vaknade, men var bara upp en sväng och vände.

Det droppade från taken idag. De senaste dagarnas vinterkyla, ner mot en åtta, tio minusgrader, har nu blivit ett par, tre grader plus. Vädret, asså… Idag störde det mig att det regnade på eftermiddagen dessutom eftersom jag skulle träffa M. Det är alltid lika roligt att ses och massor har vi att prata om. Jag är så glad att vi har tagit upp kontakten igen, så där en +20 år sen sist.

Men först jobbade jag, givetvis. Med bara ett möte på dagens agenda och mycket plustid i tidrapporten kunde jag flexa ut klockan 15 för att ta helg. Underbart!

∼ ♦ ∼

Info om vågen Withings

Vågen har talat och även om minskningen är liten är jag nöjd med resultatet.

Vägningen? Rätt siffror visar en nedåtgående trend, det vill säga en minskning. Det droppar här också med andra ord, om än ganska långsamt.

Viktminskningen var bara 400 gram, men ändå. Nu kan jag säga att det återstår cirka 16 kilo till målet. Kroppsfettet hade minskat med två tiondelar, medan muskelmassan hade ökat en tiondel – trots att jag rör väldigt lite på mig. Bentätheten var samma som förra veckan. Mängden vatten i kroppen var ett par tiondelar mer, men BMI hade minskat en tiondel.

Även denna fredag är jag nöjd med resultatet.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdag kväll den 3 februari och fredagen den 4 februari 2022: Droppar

  1. fruhatt skriver:

    Jag är inte så duktig på att bedöma värdet på antikt . Undantag för smycken ( var läring hos en silversked som ung) och vintagekläder, skor och väskor 😁

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.