Lördag kväll den 29 januari och söndagen den 30 januari 2022: Möten med människor


 Kära dagbok…

En helg är slut. Som vanligt tyckte jag att den var alldeles för kort, men samtidigt… Den här helgen har gett mig mycket både i form av återhämtning och stimulans och bara lite nytta. En bra helg att minnas framöver när det kommer tyngre dagar. Tack till alla inblandade!

På lördagskvällen blev det äntligen avsmakning av Thomas Dakin-ginen från Manchester som Fästmön köpte i november när hon var i England. Klockan slog helt enkelt gin o’clock. Det här var nog den bästa gin jag har smakat hittills i år – och även tidigare. Jag blandade till var sin sexa GT med tonic, is och citron. Mums!


Därefter var jag redo för matlagning.
Med klassiskt på stereon i köket klarade jag av även detta och kunde servera pulled turkey med tillbehör. Kvällen avslutades med var sin mindre ostassiett och filmen Tove.

Pulled turkey med tillbehör och ripasso

Jodå, jag klarade av att laga lördagsmiddagen.

∼ ♦ ∼

Boken Bekännelsen och kaffe på sängen

Söndagsstart med bra bok och gott kaffe.

Det blev lite sovmorgon i morse med sedvanlig ledig dag-start. Som jag tidigare nämnt läser jag en riktigt bra bok. Och kaffe smakar väl aldrig så bra som nybryggt, starkt Blue Java från Zoegas.

Jag ringde Annas snälla mamma före uppstigning och fick henne att tacka ja till upphämtning i bil på eftermiddagen. Men först åt Anna och jag frukost. Anna gjorde en kaka och jag dammsög. På väg till garaget stannade jag till i båda soprummen. Väskan med tomglas var full och tung.

På eftermiddagen fick vi äntligen träffa engländarna, det vill säga Annas snälla dotter och Boy Wonder. Vi mumsade Annas smaskiga saffranskaka med grädde och bär. Och så blev det julklappsutdelning eftersom vi inte kunde ses i julas. Vissa klappar var levererade till jul, men inte alla. Jag blev så glad över dem fem delarna av Elly Griffiths The Brighton Mysteries-serien! Böckerna är inte översatta till svenska, men jag tror inte att det blir några problem med att läsa dem på engelska. Tusen tack till Annas snälla dotter och Boy Wonder!

När vi smält kakan packade vi på oss ordentligt med kläder och gick ut i snö och blåst till Byblos. Vi hade bokat bord till klockan 17. Som alltid var den libanesiska maten och vinet till belåtenhet. Vi känner oss alltid välkomna där och vi går alltid övermätta därifrån.

Annas snälla mamma tog taxi hem, Annas snälla dotter och Boy Wonder tog tåget till förorten och Anna och jag halkade hem och glodde på Allt för Sverige.

∼ ♦ ∼

I morrn är det måndag och på tisdag börjar redan årets andra månad. Jag ska förstås jobba, även den här veckan hemifrån. Men jag har en författarträff på tisdag och ett styrelsemöte på onsdag kväll, så det blir även några möten med människor den kommande veckan.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Jobb, Mat, Musik, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag kväll den 29 januari och söndagen den 30 januari 2022: Möten med människor

  1. Låter som du haft en riktigt trevlig helg, trevligt att träffa familjen och äta gott !!

    här blev en ganska ”ensam” helg, dotter no 2 med sambo var lite halvkrassliga, så det tänka besöket uteblev. Men, en lugn och skön helg ändå, trots blååååsten… 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.