Torsdag kväll den 20 januari och fredagen den 21 januari 2022: Ha ha (skojar lite)


 Kära dagbok…

Antikkunnig i Grums 20 jan 2022

Antikkunnig i Grums!

Jag höll ju nästan på att glömma bort en viktig grej igår kväll: det var torsdag och Antikrundan! Som tur var hann jag både stryka juldukar och ett par jeans samt lyfta in de två lådorna med jultextil upp i övre delen i linneskåpet. Återskaparna England på Sjuan missade jag i början, men kunde ändå hänga med hyfsat. Igår restaurerades en tavla, ett par kinesiska hundar och en leksaksbil.


Antikrundan gick från Grums i Värmland.
Dit måste jag nog åka, för där fanns massor av orange. I alla fall visades sånt i programmet. Dels gjordes ett hembesök hos en orangeälskande kvinna som fick två kängurustolar – orange, förstås! – värderade, dels värderades en orange kostym som ett tag var scenkostym för Sven-Erik Magnusson. Ägaren fick den värderad och skänkte den till Sven-Eriks son Oscar. Dessvärre fick Oscar inte plats i den, men blev ändå förstås både glad och rörd. Jag värderade förstås från fåtöljen, via Duo-appen. Det blev en del fullpoängare, men också en och annan nolla. På diplomet kom i alla fall ytterligare en stjärna den här gången och omdömet antikkunnig.

Ett bokbyte hann jag med igår afse också. Det är ju så att läsningen får ett lyft, när en är ledig och inte kan umgås med folk, gå i affärer eller göra nåt med andra människor som en vanligtvis inte träffar. Lustigt nog blev bytet ett blåsigt tema – från en bok om en virvelvind till en bok om en cyklon. Den senare ska bli extra spännande att läsa. Det är andra delen i en serie där jag har läst del ett och den tredje delen kom ut i handeln häromdan. Författaren har lovat mig ett recensionsexemplar!

Böckerna Virvelvind och Cyklonvarning

Bokbyte med blåsigt tema, från virvelvind till cyklon.

∼ ♦ ∼

Fredagen inleddes kyligt med snö och is på marken och fyra minusgrader. Jag skuttade upp på vågen och siffrorna visar att det går åt rätt håll, om än väldigt långsamt. Men med tanke på att jag inte rör på mig särskilt mycket gläds jag ändå åt en viktminskning om 200 gram samt minskat kroppsfett och BMI med en tiondel vardera. Muskelmassan hade ökat med två tiondelar, märkligt nog. Benmassan står på samma. Kommer jag under nästa ental i vikt återstår 17 kilo till målet.

Bitmoji Tofflan ha ha

Fler möten! SKOJAR!

Axeln fortsatte att plåga mig idag, värme och Linnex till trots. Jag får helt enkelt försöka minska skrivandet. Det är lite svårt att göra på vardagar eftersom det är huvudsysslan i mitt jobb. Jag måste efterfråga fler möten. SKOJAR! Idag hade jag bara ett möte och mycket jobb vid datorn. Aj!

Men nu är det helg och då ska axeln få vila så mycket jag kan. Fästmön jobbar lördag och söndag och har varit ledig idag. Hon tog en promenad, handlade och ska laga maten i kväll (ovanligt, va’?!). I stället ska jag städa här hemma nån gång i helgen, för det knastrar under Tofflans toffla. Sänglinne och handdukar ska bytas ut och badrummet skuras. Det blir andra sorters rörelser än skrivande vid ett tangentbord!

Tisslingarna vet i alla fall hur en gör när en slappar. Det känns tryggt.

∼ ♦ ∼

Att mitt hem är mitt fängelse är vi flera som tycker. Jag ska försöka ge mig ut en stund i helgen, både till fots och i bilen. På tisdag ska jag dessutom vara borta hemifrån nästan hela dan. Jag ska först gå och få hjälp med fötterna (de är också onda) och sen upp till jobbet för att jobba på plats.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.