Tisdag kväll den 21 december och onsdagen den 22 december 2021: Fortsatta julerier


 Kära dagbok…

När jag tittar på listan jag la ut igår på saker som återstår att göra, inser jag att vi faktiskt gjorde en hel del av dessa:

 • viss handling återstår, ja men inte mycket
 • julsaker och julgransfot ska hämtas ner från vinden, flera lådor. Fixat!
 • julpyntning. Delvis fixat!
 • ta in granen och sätta den på fot
 • klä granen
 • viss matlagning. Fästmön la in sill igår, återstår Jansson och lax.
 • bordsunderreden ska hämtas ner från vinden, två stycken. Fixat!
 • Helping Hand ska hämta gamla möbler (i morrn Kom hit i eftermiddags och hämtade det vi ville skänka.)
 • Möblera om i Djungelrummet

Utöver detta dammade och dammsög jag sovrummet och Salen samt provade julgransbelysningens fjärrka. Med batteri i fungerade den utmärkt. Tillagt idag på listan är att möblera om i Djungelrummet – så att det blir Matsalen.

Men det var väl inte jättekul för Anna att ge sig iväg till affären efter jobbet. Vi tog i alla fall en kaffe först medan vi funderade över logistiken. Bestämt blev att Anna skulle lägga in sill. Tillsammans skulle vi bära ner grejor från vinden, städa lite och börja pynta. Joru… jag vilade en halvtimme efter avslutad arbetsdag. Det gjorde nog susen, för sen drog jag upp på vinden. Fick ner allting i lägenheten – två stora jullådor, julgransfoten, en säck med stortomten, kälken samt det mindre bordsunderredet. Efter det blev jag lite trött, men när Anna kom hem och var tröttare hon också skuttade vi upp två trappor och hämtade ner det stora bordsunderredet.


Vi avbröt för middagsrast.
Jag hade köpte hem kycklingpytt och den åt vi med rödbetor och två stekta ägg var. Nån jätteportion fick jag inte ner, men jag åt så jag blev mätt. Anna fick med sig resterna i matlåda idag.

Kycklingpytt med stekta ägg rödbetor vatten

Kycklingpytt med rödbetor och ägg till middag.

 

Läskiga tomtarna i soffan

Läskiga tomtarna på plats i soffan. Jag hoppades att katterna skulle äta upp dem i natt, men de stod fortfarande där och flinade i morse.

Därefter fortsatte Anna i köket med sillinläggning. Jag dammade i sovrummet och i vardagsrummet och dammsög dessa rum samt hall, badrum och gästtoa. Vi lär få dammsuga 100 gånger ytterligare när granen sen ska in. Men ändå. Lite fint kunde det få vara en stund i alla fall.

Vid 21-tiden började vi julpynta. Tomtar, såväl söta som läskiga, kom fram ur lådorna och placerades ut. Vissa med en förhoppning om att de skulle ätas upp under natten. Men icke! I morse stod läskiga tomtarna kvar i soffan och flinade. Tisslingarna hjälpte mer än gärna till att julpynta. De älskar inte bara lådorna utan det som är i dem. De flög runt och trodde de var i paradiset. Till dess att den dumma mammisen stängde dörren till Pojkrummet. Det är där inne alla spännande lådor och alla kassar med juklappar och fina snören står. Kvällen avrundades framåt 23-tiden med var sin glögg och lite läsning.

Läsande tomte kattbricka och bokhög

∼ ♦ ∼

Decembermorgon utanför sovrumsfönstret

Vilken väldigt vacker vintermorgon, va?!

I natt när jag var uppe visade termometern -15 grader. Jag är tacksam att jag slipper ge mig ut, för luftrören blir ansträngda av kylan. Anna, den stackaren, fick traska iväg. Då hade temperaturen stigit ett par, tre grader. Det var i alla fall en väldigt vacker vintermorgon, såg jag genom sovrumsfönstret när jag bäddade.

Jag mår betydligt bättre idag även om jag hostar och nyser. Bihålorna känns blockerade och jag har huvudvärk, så gissningsvis har jag åkt på en bihåleinflammation. Den tänker jag överleva. Jag tar ett par kliv framåt varje dag mot att bli frisk och jag orka mer. Däremot känner jag av ryggen. Det kan handla om att jag bar lådor och grejor igår, men kanske mer om att jag sitter för mycket. Det är stor skillnad att jobba hemifrån och att jobba på jobbet. På jobbet rör jag på mig betydligt mer.

Arbetsdagen idag innebar ett par Zoommöten, lite skrivjobb och diverse julhälsningar hit och dit. Vi tre som var i tjänst på redaktionen känner oss ganska slitna och ska vara lediga, en del mer, andra lite mindre.

På eftermiddagen plingade Helping Hand på vid avtalat klockslag. De tog med sig Annas gamla, tunga köksbord, mina två glasbord och en låda glas. I samma veva fick jag veta att vi blir en decimerad skara på julafton. Det gjorde mig ledsen och jag vet att det gör andra även mer ledsna.

∼ ♦ ∼

Idag slutade jag jobba klockan 15. Nu ska det bli skönt med ledighet, bara den här jädra infektionen ger med sig. I kväll fortsätter vi med julerierna här hemma, så lediga är vi bara från jobben. Så skönt att Anna fick ledigt över hela julhelgen, det behöver hon. Jag är ju alltid ledig såna dagar. Inte helt rättvist…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdag kväll den 21 december och onsdagen den 22 december 2021: Fortsatta julerier

 1. Ja men titta, nu har ni betat av bra med saker på listan – skönt att vara ledig idag förstår jag. Jag har tur, för säljkontoret i Dusseldorf är stängt idag så det lär bli väääldigt lugnt, det tackar man för.

  Bihålorna..aj, det är inte behagligt när dom blir infekterade, fortsätt krya på dig !!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jo det går framåt, men vi har lite olika… strategier. Jag mår lite bättre också och orkar en aning mer, men är fortfarande väldigt täppt OCH snorig.
   Var rädd om fossingen!

   Gilla

 2. Oj, minus -15🥶Här ligger det runt nollan, men ska frysa på under dagen. Hoppas att du mår bättre i morgon, och God Jul på dig🎄❤️✨

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.