Onsdag kväll den 22 december och torsdag förmiddag den 23 december 2021: Det blir nog en jul, trots allt


 Kära dagbok…

Granen är på fot Tisslingarna under

Granen är på fot och Tisslingarna är under granen.

På onsdagskvällen var det bara att spotta i nävarna och fortsätta jobba på för att kunna fira jul på Main Street. Julgranen sattes på fot och Djungelrummet blev Matsalen. Matsalen ska dekoreras och pyntas ytterligare, så ingen bild på den.

Till middag provade vi Fästmöns heminlagda sill och lite annat vi hittade i kylen. Vi delade på en julöl och tog ett par snapsar. Kaffe med julgodis intogs i Salen.

Julgranen kläddes i rekordfart. Ändå var klockan närmare halv tolv när vi var klara. Anna satt uppe ett tag till och umgicks med folk via sin mobil. Jag läste en stund, men slocknade snart.

∼ ♦ ∼

I morse vaknade jag strax efter klockan sju av två hungriga katter. De fick mat i sina skålar och somna om kunde jag förstås inte. När Anna hade vaknat intog vi kaffe på sängen och jag läste min bok på gång. Vi fick också herrbesök i sovrummet. Ett mysigt purrande hördes under den blåa filten.

Idag på förmiddagen har jag dammsugit och strukit en blus till Anna samt julduken till matsalsbordet. Jag har varit uppe på vinden med julgranslådan och lådan till julgransfoten. Anna har varit på stan och köpt???

Det doftar härligt av granen i vårt hem. Det blir nog en jul även 2021, trots alla… ”motgångar”.

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 22 december och torsdag förmiddag den 23 december 2021: Det blir nog en jul, trots allt

 1. Mösstanten skriver:

  Det är mycket som ska ordnas till julen, men nu är det fika här, en lugn stund. Kanske hinner jag till och med läsa lite.
  Hoppas det går bra med era julfestligheter. Här blir vi sex stycken i morgon och har tre nattgäster i två nätter. Intensivt blir det, men bättre än förra året om allt går som det ska.
  God Jul och Gott Nytt År till dig nu. Jag tar lite bloggpaus över helgerna.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Oj! Den här kommentaren hade hamnat i papperskorgen. Vilken tur att jag hittade den, om än flera veckor efter den skrevs.
   Julen är en jobbig tid – på flera sätt och vis. Jag hade kankse hoppat över vissa delar av den, men, men.
   Noterade att du hade en bloggpaus. Det är viktigt att bara skriva när en har lust eller så. Själv skriver jag för att överleva. Men det är en historia som jag inte går in på här och nu.
   God fortsättning på det nya året!

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.