Tisdag kväll den 14 december och onsdagen den 15 december 2021: Rekordkort


 Kära dagbok…

Nya TVn

Lite skillnad med 55 tum mot 37…

Det var en häftig känsla att glo på TV igår. Fatta, att gå från en 37-tums-TV till en 55-tums som du dessutom kan vinkla så även jag ser bra… Nog är det lite så att jag det senaste halvåret inte har tittat så mycket på TV. Orsaken är inte bara att det har varit dåliga program, jag har inte sett så bra heller. Glasögon har åkt av och på utan att det gör nån större skillnad. Så är det fortfarande på sätt och vis. Av och på. ”Jag ser inte!” gastar jag ibland. Men jag ser bra på långt håll och klarar bilkörning. För ett tag sen hade jag en ergonom på besök på jobbet. På rapp finlandssvenska tyckte hon bestämt att jag skulle kolla om jag inte har starr. Starr… Jag..? Jag är ju inte ens 60. Tja, den där Gammeln, den kommer en inte undan. Men strunt i den – just nu kan jag se bra på TV.

Laxmiddag med boken Damen med bysten

Laxmiddag.

Lite lax kunde jag klämma ner igår kväll. Aptiten är det lite si och så med, men det gör inget – jag har en del att ”ta” av. Mitt mål i skrivande stund är att gå ner 20 kilo.

Tyvärr rör jag inte på mig lika mycket när jag jobbar hemifrån som när jag är på jobbet. Då är det bra om jag inte moffar för mycket.

Nu blir det så att jag jobbar hemifrån fram till julledigheten. Det går, men det är tråkigt. Sex arbetsdagar till ska jag väl klara (torsdag och fredag den här veckan, måndag – torsdag nästa).

Det blev tidig sänggång även igår och jag sov som en stock med bara nåt kort avbrott för kramp i ena stortån.

∼ ♦ ∼

Onsdagen innebar jobbmässigt främst flera möten via Zoom. Det funkar hyfsat att Zooma hemifrån även om jag inte är ensam hemma. Dagens enhetsmöte går till historien som det kortaste nånsin – en kvart. Ett eftermiddagsmöte blev också rekordkort. Utöver det granskade jag ett par texter (korta!) och lämnade synpunkter. Sen har jag i och för sig övervakarna i närheten som kollar att jag gör skäl för månadspengen från arbetsgivaren. Mest är de söta, övervakarna, och jag hävdar bestämt att det finns söta ”saker” även utanför påsen på bilden.

Katten Lucifer vid kasse Pretty things inside

Söt ”sak” även utanför påsen i form av Lucifer.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis, när jag ändå är inne på korta spår… Även det här inlägget blir väl rekordkort? (Finns givetvis skäl till det. Det stavas luftvägsinfektion – men INTE covid, enligt provsvar idag.)

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 14 december och onsdagen den 15 december 2021: Rekordkort

  1. Härligt med ny, och stor TV😀❤️

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.