Lördag kväll den 11 december och söndagen den 12 december 2021: Lugnt, mest bara lugnt


 Kära dagbok…

Det blev en lugn lördagskväll, vilket var skönt efter julklappshandeln. Önskemål om burgare till middag fanns. Det blev en hemkörning av tre olika såna från Bastard Burgers. Jag tog en halloumiburgare med pommes och dip. Ölen hittade jag i kylen.

Lite senare blev det var sin ostassiett och var sitt glas Copertino Riserva.

Vi höll oss vakna ända till klockan ett. Skälet var att TV4 visade en film som faktiskt var bra. Jag hade tidigare, för länge sen, läst Jussi Adler Olsens bok Journal 64. Handlingen mindes jag inte (det är snart åtta år sen jag läste boken), men en koll på gamla bloggen avslöjade att jag hade gett boken högsta Toffelomdöme. Journal 64 är den fjärde delen i serien om Avdelning Q.

Citrus låg i soffan och sov väldigt, väldigt gott. Hon lär bli nöjd, för den kommande veckan har jag beslutat att jobba hemifrån. I morse tog jag en mugg kaffe på sängen först, blaskade av mig, klädde mig och åkte till jobbet för att hämta hem jobbdatorn. Så får det bli nu, tyvärr. Det känns inte roligt alls, på nåt sätt och vis, men nödvändigt.

Katten Citrus sover på kattkudde

Liten nöjd, sovande Citrus.

Tredje advent visade sig bli en rätt grå och trist dag. Vi tände ljus i stakarna och hemmets elektriska ljus tändes tidigt. Fästmön ska gå och jobba i morrn efter att ha varit sänkt på grund av tredje vaccindosen i helgen.

Vi tar det lugnt idag, mest bara lugnt så gott det går när vissa nödvändiga saker behöver fixas. Ingen av oss är på topp. Jag tar ett varv med dammsugaren.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Film, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag kväll den 11 december och söndagen den 12 december 2021: Lugnt, mest bara lugnt

  1. Skönt ändå med helger som är lugna och inte så mycket planerat, min blev lugnare än lugnast..när man går och sparkar i dörrposten.gah 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.