Recension: Kommunikationens anatomi


Ett recenserande inlägg om en bok som berör mitt yrke.Michael Riises bok Kommunikationens anatomiTidigare i höstas anmälde jag mitt intresse 
att recensera en bok om kommunikation. I slutet av november kom Michael Riises bok Kommunikationens anatomi ut på förlaget Blue Publishing. Ett par dagar in i december kom boken hem till mig per post. Stort TACK till såväl förlag som författare för boken!

Bokens fokus ligger på kommunikation via framträdanden och presentationer. Författaren beskriver vägen från nybörjare till expert genom att varva teori med praktiska övningar. Michael Riise menar nämligen att det inte räcker med intellektuell kommunikativ förståelse utan även kroppslig behövs – om man vill bli skicklig. Boken beskriver också skillnaden mellan information och kommunikation. I sitt arbete som regissör har författaren jobbat med skådespelare, förstås. Här visar han i text hur man kan träna och förbättra sin förmåga att kommunicera.

För mig är mycket i boken inte helt nytt, men så har jag också +30 i yrket. Samtidigt är det här en del av kommunikationen som ständigt går att förbättra och förädla. Det handlar mycket om att vara ödmjuk, men också att se bortom sig själv och längre än ens näsa räcker. Kommunikation handlar ju om att nå mottagaren.

Det är behaglig läsning detta när teori och praktiska övningar varvas. Dessutom blir det roligt och levande – jag vill genast öva och testa. Jag gjorde ofta paus i läsningen för att reflektera och fundera över vad om är möjligt för mig att använda. Allt är inte tillämpbart för min del. Nu är det emellertid lite svårt i pandemitider för presentationer IRL, men förhoppningsvis kommer vi någon gång ur eller igenom detta. Då är det inte helt fel att vara förberedd och tränad för kommunikation som inte enbart handlar om tal och/eller skrift.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.