Torsdag kväll den 9 december och fredagen den 10 december 2021: Jag undrar ibland…


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan konfunderad

Jag undrar ibland…

Torsdagskvällen bara försvann. Jag tog reda på onsdagens rena och torra tvätt, grattade mammakusinen M på födelsedagen och var nere i soprummet med sopor. Det blev ett par mackor och kaffe till kvällsmat. Jag försökte blockera ljud jag inte ville höra genom att ha TV:n påslagen. Det var alldeles för mycket ljud under torsdagen och jag var trött av intrycken. Sen tittade jag på Bytt är bytt där två bröder gjorde bort sig. Jag undrar ibland vad det är för folk de får dit. Några är genuint kunniga och intresserade, andra är bara… halvkändisar.

Fästmön jobbade kväll, men när hon kom hem stämde vi av dan. Hon hade ordnat vaccinationspass på papper till sin snälla mamma, nåt som behövs i kväll. Än så länge är konserten inte inställd. Jag själv har både på papper och i mobilen. Anna fick sin tredje dos i eftermiddags och jag hoppas att hon inte känner sig sänkt. Jag kan inte boka tid för dos tre än eftersom det inte har gått ett halvår förrän i början av januari. Så irriterande! Vi äter lax tillsammans innan vi går i kväll, dock inte Annas snälla mamma som tackade nej. Och eftersom det är konsert i afton är det här inlägget skrivet på raster och tidsinställt.

Magnus Carlsson Änglarnas tid

Kvällens konsert är inte inställd – än så länge!

∼ ♦ ∼

I morse var det plusgrader. Ute var det både slaskigt, blött och halt. Snacka om kontraster jämfört med tidigare…

På jobbet var det glest med folk, lite extra glest eftersom det inte bara råder pandemi. Det är ju fredag också. Några tappra själar var ändå på plats för att arbeta, medan andra arbetar på distans och några är halvsjuka och jobbar lite hemma eller är sjuka och jobbar inte alls. Jag hade tre möten idag, varav två via Zoom och ett IRL. Ett möte hade jag under lunchtid, så jag köpte frukost till lunch i restaurangen. Kvarg och ostmacka räckte bra eftersom det blir lax till kvällen. Jag har roddat kalendariet och länkat in massor av evenemang, korrekturläst, bollat formuleringar med kollegor med mera. Den här dan tog ganska mycket på krafterna, så det ska bli skönt att sätta sig i en kyrka och lyssna på julmusik.

Ostfralla och kvarg med bär

Frukost till lunch idag.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan med choklad

Försakar det goda…

Vägning var det idag också och jag förstod att värdena hade gått åt fel håll. Jag har ökat 300 gram i vikt och en tiondel i BMI. Kroppsfettet däremot har minskat. Vattenmängden i kroppen var något högre, men bentätheten är som förra veckan. Muskelmassan hade ökat med två tiondelar. Ingen katastrof, alltså, för muskler väger ju mer än fett. Men retsamt att BMI hade ökat när det ju hade gått ner två tiondelar förra fredagen. Nu gäller det att inte balla ur. Eftersom vi är inne i julmånaden förekommer många sötsaker och fet mat överallt, vilket är jobbigt. Samtidigt känner jag mig trots allt motiverad och ger inte upp. Fast ibland undrar jag om det är värt att försaka det goda..?

∼ ♦ ∼

Det här inlägget är tidsinställt för publicering.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Jobb, Mat, Musik, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.