Lördag eftermiddag och kväll den 20 november och söndagen den 21 november 2021: Festlig hemkomst, festligt födelsedagsfirande


 Kära dagbok…

Katten Lucifer klättrar på sandkartonger

Kattsand behövdes. Dessutom är lådorna roliga att klättra på, tycker Lucifer.

Ja lördagar har en inte roligare än en gör sig. Jag brukar ofta ta bilen och åka handla en sväng, mest för att nåt tungt behöver införskaffas och för att bilen behöver ut och röra på sig. Igår var det dags att tanka dessutom. Men först åkte jag till ICA Maxi Gnista och köpte tre lådor kattsand. De vägde ett ton, kändes det som. Ändå klarade jag av att bära dem från garaget genom källaren till hissen. Skönt att ha hemma – det tyckte även Lucifer. Dessutom gillade han att klättra på lådorna.

Tankningen gick ganska bra. Pumpen slog av mest i början, men sen flödade soppan fint ner i tanken. Notan slutade på 888 spänn… Gissningsvis räcker bensinen ett par månader, jag har faktiskt kört på bensin från Motala ända fram till igår.

Jag satte mig sen i fåtöljen och läste lokalblaskan och löste sudoku när jag plötsligt fick en signal om att Fästmön var väldigt mycket på väg hem. Inte hade jag räknat med nån hemkomst förrän tidigast vid 17-tiden. Nu kom hon runt 15. Det är gott att ha henne hemma igen. Vi tog lite kaffe och sen packade hon upp medan jag lagade mat. Det blev en av mina få paradrätter, stekt kalkonfilé. Till maten drack vi ett hyfsat chiantivin. Anna hade flera godsaker med sig hem, bland annat fudge och cheddarostar. Det blev givetvis lite provsmakning av dessa innan vi knoppade in, båda två ganska så trötta. Jag fick också en flaska Thomas Dakin-gin från Manchester, men den lät vi stå oöppnad tills vidare.

∼ ♦ ∼

Utan nåd och muminmugg Toffle med kaffe på sängen

Samma bok som igår, samma kaffe fast nybryggt och en ren mugg i morse.

I natt sov jag jättedåligt. Anna sov jättebra, för hon snarkade högljutt. Jag vaknade till en gång i timmen. Vid fyratiden ville Tisslingarna ha frukost dessutom, så då gick jag upp och serverade dem. Framåt halv nio var vi väl vakna båda två. Jag fixade kaffe och sen blev det en stunds läsning och kaffe på sängen. Söndagen till ära bytte jag till en ren mugg. 

Jag tömde kattpottorna och fördelade veckans medicin. Sen hjälptes vi åt att duka fram frukost. Medan jag tog en dusch slog Anna in några presenter samt ringde sin snälla mamma.

Idag var det Annas barns pappas födelsedag. Vi köpte med oss blommor och åkte ut till Förorten. Där väntade ett storslaget fikabord på oss. Gymnasisten var också där, förstås och har bestämt att stanna kvar en vecka till. Det funkar bra att åka buss till skolan. Anna hade med sig några fina saker från England. På Nya Björcks köpte vi en ovanlig amaryllis (vit med lila kanter) samt en orange bukett och en strut mjuka kolor från Annas snälla dotter och Boy Wonder. Under tiden vi handlade hade det börjat snöa – och det bara fortsatte…

Vi åkte tillbaka till stan innan solen gick ner. Det snöade lite till och var ganska halt, men bilen är trygg och bra att köra. På hemvägen stannade vi till vid ICA Heidan och köpte middagsmat och lite till frukost. I kväll ska vi grilla korv i ugnen. Det blir bra, det.

∼ ♦ ∼

I morrn är det jobb igen för oss båda. Jag har jättemycket jobb den här veckan. Dessutom har jag klämt in två författarträffar, en på tisdag kväll och en på torsdag kväll. Jag tänker eventuellt köpa en av författarnas bok. Sen är det köpstopp, för jag måste tänka på julklappar. I år har jag tänkt att inte köpa vrålmassor till nån. Jag har några klara till Anna och vi har resonerat om en gemensam till Annas snälla dotter och Boy Wonder. Vidare har jag ett par idéer till övriga. Som det verkar ska vi fira julafton hemma hos oss på Main Street. Vi kan bli upp till tio pers… 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Media, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.