Things heard & seen (2021)


Ett inlägg om en läskig film.Halloweenhelg och det enda gamm-TV erbjöd i spänningsväg var Alien del 741…
Vi sökte på Netflix och bestämde oss för att se filmen Things heard & seen från i år.

Things heard and seen


Under cirka två timmar följde vi ett par
som med sin lilla dotter flytt storstaden för att ett gammalt hus på landet. Tiden är 1980-talet. Catherine, som restaurerar konst, ger upp sin karriär för att följa maken George som fått ett lärarjobb. De fixar till huset och gör allt för att trivas. Men snart börjar både Catherine och jag som tittare inse att George är en falsking. Han gillar unga kvinnor. Det är emellertid inte den enda hemlighet han besitter… Catherine och dottern Franny börjar se spöken i huset. Georges chef menar att spökena är välvilliga och vill skydda dem. Frågan är från vem eller vad…

Två timmar är lite för lång tid för en film som visserligen är läskig, men också har en ganska långsam handling. Det är lite för mycket övernaturligt också för att passa mig eftersom det inte känns helt trovärdigt. Jag gillar emellertid skådespelarprestationerna. I rollen som George är James Norton perfekt, trots att han spelar präst på 1960-talet i en TV-serie…

Toffelomdömet blir högt och det beror på skådespelarna, inte filmen i sig.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.