Lördag kväll den 30 oktober och söndagen den 31 oktober 2021: Läskigt, sött och normala tider igen


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan No

Flytta klockan hit och dit höst och vår – NO!

Lördagskvällen förflöt i lugnt tempo. Vi åt och drack gott innan vi parkerade oss i var sin fåtölj, med var sin liten (!) godispåse, för att se nåt läskigt. Det blev en Netflix-film som hade lite för många övernaturliga inslag för att riktigt passa mig. Men ändå. Kvällen förflöt med läskigt och godsaker. Och när vi gick och la oss visste vi att vi kunde ta det lugnt på söndagsmorgonen eftersom vi skulle få tillbaka en timma – det blev normaltid.

Vad jag tycker om klockans flyttande hit och dit vår och höst är att det är idiotiskt och onödigt. Jag vill ha normaltid jämt. Punkt. Innan vi gick och la oss ställde vi om alla klockor. Det gjorde inte Annas snälla mamma, berättade hon idag, men hon sov inte längre för det.

Sov gott i soffan medan vi smaskade godis och såg läskig film gjorde emellertid Citrus. Hon är som en liten vovve, sällskapssjuk, trots att hon inte är nån knäkatt.

∼ ♦ ∼

 

Boken Summan av alla synder och kaffe på sängen

Den är både rolig och spännande, min nyaste bok.

Fästmön blev hemma från jobbet även idag. Jag är nöjd att hon lyssnar på kroppen och vilar när kroppen säger ifrån. Vi tog en liten sovmorgon med sedvanlig läsning och kaffe på sängen. Boken jag läser just nu är den jag senast köpte. Den är både rolig och spännande och efter knappa 80 sidor infriar den mina förväntningar helt klart.

Jag tömde kattpottorna och Anna kokade frukostäggen. Just som jag stoppade disk i diskmaskinen ringde Annas snälla mamma. Det blev ett trevligt och positivt samtal trots att det är lite tunga tider och saker på gång just nu.

Enligt planen fortsatte jag med dammsugning medan Anna fick vila i sin fåtölj. Är en hemma för att en inte mår bra och behöver vila så ska en göra det. Igår torkade jag av i badrummet också. Fick väl lite energi nånstans ifrån.

Efter sedvanlig dusch klädde vi på oss för promenad. Solen tittade fram en aning – och det gjorde även Lucifer – mellan Annas byxben i byxan som hängde på vädring på balkongen…

Lucifer tittar in från balkongen mellan Annas byxben

Lucifer tittade fram mellan byxbenen.


Vi gick till Nya Tokerian och fyllde min ryggsäck
med sånt vi behövde och som inte blev inköpt igår. Sen följde det visst med fikabröd också. Vi har annars låtit bli det under helgen, kors i taket!

Pecanwienerbröd och kaffemugg Toffle och Miffle

Idag blev det pecanwienerbröd till eftermiddagskaffet.

 

Bitmoji Tofflan I guess med rödvin

Det finns visst en skvältt vin kvar också.

Vi har fortsatt ta det lugnt. Den kommande veckan räknar jag också med ska bli hyfsat lugn. Jag ska jobba hemifrån på tisdag och fredag och främst ägna mig åt korrekturläsning då. På tisdag har jag ett viktigt möte tillsammans med Anna och på onsdag kväll är det sista styrelsemötet innan årsstämman.

I kväll var planen att äta lax i ugn, men vi tyckte att det var bra om vi kunde hyfsa rester. Detta innebär att Anna äter rester från torsdagen och jag får storvinsten, nämligen rester från igår. Hurra! Annas Coq au vin var nämligen underbart god. Det finns visst en skvätt vin kvar också…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag kväll den 30 oktober och söndagen den 31 oktober 2021: Läskigt, sött och normala tider igen

 1. Ja hoppas dom slutar med detta att flytta klockan…jag är dock för att ha sommartiden jämt… 🙂

  I morgon lär bli en lugn dag jobbmässigt, det är helgdag i Tyskland/Frankrike… tackar man för 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det är ett jämrans irritationsmoment detta med klockan. Klart jag vill ha sommar jämt, men tiden… Bara den är en och samma hela tiden (!) och inte ändrar sig en timme hit och dit.

   Låter skönt! Här är det höstlov och då kan en också hoppas på lugnare arbetsdagar.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.