Onsdag kväll den 20 oktober och torsdagen den 21 oktober 2021: Planering av verksamhet, kakfest och himmel vilken säng!


 Kära dagbok…

Kvarg med färska bär

Qwarj med färska bär.

Onsdagskvällen blev lite hektisk, men jag hann med det jag skulle göra och även att vila. Packningen gick bra tack vare en lista, förstås. Tvätt körde jag bara en maskin och det gick också bra. Att plocka ur diskmaskinen gick lite sämre, för jag stack mig under tumnageln på en vass gaffel. 

Jag läste och hade TV:n på som bakgrundsljud. Det blev qwarj och lite senare ett glas franskt rödvin. Det sov jag gott på i natt och det gjorde en frusen Toffla varm.

Jag passade på att säga hej då till Tisslingarna innan jag gick och la mig.

∼ ♦ ∼

I morse skulle Fästmön och jag upp nästan samtidigt, men med lite logistiska övningar gick det smidigt. Jag gick upp till jobbet och var på plats 70 minuter före avfärd och kunde läsa ett par mejl etc.

Sen gav vi oss iväg i en mindre buss. Det blev en lagom lång resa till Gimo herrgård. Vädret var fantastiskt – sol och blå himmel mötte oss i Gimo. Men under eftermiddagen mulnade det på och började regna småspik.

Herrgården i Gimo mot blå himmel

Sol och blå himmel mötte oss när vi anlände i Gimo.


Vi hade en fullspäckad dag
och jag ska inte alls berätta om vad vi gjorde mer än att vi verksamhetsplanerade, fikade gott och åt en lunch som fick blandat omdöme av mig. Alltså alla kakor som har serverats har varit gudomliga, men huvudrätten vid lunchen var en enda röra.

Nu ska jag strax lämna mitt rum där jag har mellanlandat en liten stund för att gå upp till huvudbyggnaden (jag bor i vänstra flygeln) och äta middag. Men titta… I den här fantastiska sängen ska jag sova i natt. Om jag nu kan sova. Det sägs att här finns spöken…

Säng Gimo

Här ska jag sova i natt…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 20 oktober och torsdagen den 21 oktober 2021: Planering av verksamhet, kakfest och himmel vilken säng!

  1. Mösstanten skriver:

    Gimo herrgård ser ut att vara ett fint ställe. Förhoppningsvis finns där bara snälla spöken.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.