Tisdag kväll den 19 oktober och onsdagen den 20 oktober 2021: Tekniskt sattyg och teknik att glädjas över – och lite packning på det


 Kära dagbok…

Ostassiett rödvin boken Den osynlige vännen o katten Lucifer

Ostassiett med franskt rödvin, spännande läsning och en intresserad katt (Lucifer).

Jag kände mig lite dämpad på tisdagskvällen efter ljuständningen, men kom hem till ett vindoftande köttgrytekök och en Fästmö som stod glad och rödkindad vid hällen. Det vankades fingryta till henne och Gymnasisten. Jag äter ju inte kött, men fick lite senare smaka vinet (franskt) som blev över (det skulle vara några droppar i grytan) till de ostbitar vi kunde gräva fram ur kylen. Lucifer betraktade oss intresserat från soffan, men när han inte fick smaka pep han ut i köket för att kolla matskålarna.

TV:n var inte på alls igår. Annas snälla mammas TV hade blivit svart på grund av omläggningarna, så när Anna var iväg och träffade henne igår hade hon ordnat ett kort som ska installeras så att hon ska kunna titta på TV igen. Det är ett sattyg allt detta tekniska för de äldre (inklusive mig själv), tycker jag. Och allting kostar, inget är gratis. Ta i trä så funkar vår TV. Efter många om och en jädra massa men och svordomar lyckades Anna ställa om den till digitala utsändningar för inte så länge sen.

Min nya jobbdator är jag glad över och den funkar som den ska, förutom att jag får göra om alla inställningar och att den tappade mina bokmärken och favoriter i webbläsarna. Jag hoppas verkligen att jag får en ny jobbmobil på måndag. Sen ska jag väl införskaffa en ny privat mobil och en ny privat dator också så småningom eftersom de jag har inte klarar några större uppdateringar. Nåja, allt i sinom tid.

Tisslingarna trängde ihop sig i Zebrafåtöljen, när jag gick och la mig. Anna kom strax efteråt och la sig hon också. Friden sänkte sig över Main Street till dess att snarkningarna tog över.

Katterna Citrus och Lucifer i Zebrafåtöljen

Sams och i samma fåtölj igår kväll igen!

∼ ♦ ∼

Onsdagsmorgonen var blöt så jag tog regnkappa och paraply. När jag kom ut regnade det inte. Jag fick lite sällskap av H på vägen till jobbet. Idag var det andra dagen av onlinekonferensen. Jag tycker att konferensen har varit intressant, men jag vet att andra inte är lika förtjusta som jag. Flera föreläsare var bra, det var nog bara en som jag nästan blev tokig på. Och jag hade kanske helst velat lära mig verktyget först och sen deltagit i konferensen. Nu har jag fått veta vad en kan göra med verktyget utan att ha provat på det alls. Utöver konferens med föreläsningar har jag fått ett kommande och ganska omfattande korrekturjobb. Jobbet är också väldigt hedrande. Så jag tackade ja.

Lunchlådan stod kvar i kylen, så jag frågade en kollega om det funkade med lunchdejt nere i restaurangen idag. Det gjorde det. Mot slutet blev vi joinade av en av mina klara favoriter från min ordinarie arbetsplats. Det blev härliga skratt om allt från bigamister och kameler till bombmän. Och jag fastslog att en räknebok mycket väl kan vara en talbok. Lunchlådan? Den fick bli kvällsmat i stället.

Lunchsällskap 20 okt

Mina bordsherrar vid dagens lunch.

∼ ♦ ∼

Mackor soppa grönsaker och boken Den osynlige vännen

Soppa och lunchlåda till kvällsmat samt den jättespännande boken.

I kväll är det packning som gäller, för i morrn bär det av till Gimo och nästa ”konferens” som är live. Jag ska ju till herrgården och verksamhetsplanera med min nuvarande enhet. Anna jobbar i kväll, ända till 21.30. Nä, vi umgås inte så väldigt ofta nu med hennes nya schema, men gårdagskvällen fick vi ju i alla fall.

En maskin tvätt har jag snart klar för hängning och så har Anna kört en diskmaskin som ska plockas ur. Katterna har fått mat, Gymnasisten har micrat sin mat och lämnat disken till ? och jag har värmt och ätit min soppa till lunchmackorna jag aldrig käkade till lunch.

Jag läser fortfarande mycket och just nu en jättespännande bok som jag har lånat av Anna. Den hade jag tänkt packa ner till Gimo – om jag inte hinner läsa ut den innan morgondagen, förstås… Boken skulle kunna vara en Stephen King-roman, i den klassen och genren är den.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis ett citat som är tänkvärt – trots att jag inte gillar tacos… (Tavlan hittade jag i skrivarrummet på jobbet.)

Tavla med texten Its ok if you fall apart sometimes. Tacos do and we still love them.

Tänkvärt citat, upphittat i skrivarrummet på jobbet.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.