Måndag kväll den 18 oktober och pappas födelsedag 2021: Bokbyte, våningssäng och lite rosa och grått


 Kära dagbok…

Måndagskvällen förflöt. Efter maten fixade jag lite med datorn och säkerhetskopierade bland annat en del filer. Klockan sprang på och jag hann inte läsa ut boken som planerat. Det gjorde jag däremot i morse. Lustigt nog blev det bokbyte från en bok om falska vänner till en bok om en osynlig vän. Boken jag ska läsa nu har en uppföljare, en del två. Jag har lånat den av Fästmön som nog tycker att även den andra delen ska införskaffas.

Böckerna Falska vänner och Den osynlige vännen

Det blev bokbyte i morse från falska vänner till en osynlig vän.

 

Tisslingarna och dammsugarlådan

Lådan börjar bli medfaren, men fungerade som våningssäng igår kväll. Citrus ovanpå, Lucifer inuti.

Mitt sällskap igår kväll var Tisslingarna som av och till låg i soffan och av och till i och på dammsugarlådan. De älskar verkligen lådan, men de hatar dammsugaren. Trots att vår nya dammsugare är så tyst verkar de ha jättesvårt att vänja sig vid ljudet. Eller jättesvårt…. de vänjer sig inte. Lådan börjar nu bli ganska medfaren, för ibland ligger en katt inuti och en katt ovanpå, som en våningssäng. Så var det igår. Den lättare katten (Citrus) låg ovanpå lådan, den lite tyngre katten (Lucifer) låg inuti. Det rådde frid. En stund.


När Anna kom hem tittade vi halvt om halvt
på ett par true crime-program på TV, men jag hoppade i säng klockan 22.

∼ ♦ ∼

Soluppgång rosa LinneanumSoluppgång rosa Linneanum

En rosa morgon… Och lite grå betong också.

Idag var det en fantastisk rosa morgon (lite grå betong också på bilden). Termometern visade under nollan. Ändå frös jag inte när jag gick till jobbet. Nåt promenadsällskap fick jag inte i morse, vilket var lite synd. Det var riktigt trevligt igår.

På dagens och morgondagens agenda stod/står att delta i en konferens online. Jag ska inte delta fullt ut i två dagar, för jag har annat som måste göras. Fast så värst mycket hinner jag inte utföra. Jag hann i alla fall med mitt inbokade lunchmöte med K. Ett gott samarbete med kommunikatörer i organisationen är bra. Dessutom var det kul att ses igen. Nån bild på min kollega blir det inte, i stället en ruta från lunchpausen under konferensen.

Sitevisiondagarna online

Lunchpaus i onlinekonferensen innebar ett lunchmöte för min del.


På torsdag och fredag åker vi sen till Gimo för att verksamhetsplanera.
Jag fick programmet igår och det är digert, måste jag säga. Men strukturerat.

∼ ♦ ∼

Efter jobbet idag slank jag in i Domkyrkan. Det var pappas tur att få ett tänt ljus. Idag skulle han ha fyllt 94 år. Att inte ens kunna ringa sina föräldrar vid födelsedagar etc är nåt jag saknar mer och mer. Tänk om det ginge, tänk om vi kunde få ha ett samtal om året, åtminstone…

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.