Torsdag kväll den 14 oktober och fredagen den 15 oktober 2021: Fyndigt och rörelse minskar tyngden


 Kära dagbok…

Egentligen finns det inte mycket att säga om gårdagskvällen. Jag var trött, jag harvade på, jag åt leverpastejmackor på Räkmackans dag. Gymnasisten stängde in sig i Pojkrummet, jag satt i fåtöljen och läste. Lite senare telefonerade jag med vännen FEM där de dras med sjukdom i familjen igen. Nån husmorshelg i Uppsala blir det inte i höst för FEM, men jag tackar för inbjudan till vinterns stora högtid. Det är gott att känna sig välkommen.

Jag var lite låg igår. Det var som att jag var mer ledsen då än dagen innan. En vänjer sig nog aldrig riktigt vid att vara föräldralös, trots att jag är både vuxen och gammal. Men sen kom Fästmön hem och vi pratade en stund före läggdags.

Dramatisk himmel

Jag var lite låg igår, men som himlen utanför kontoret på plan ett ljusnade det idag.

∼ ♦ ∼

Det regnade massor i morse så det blev både regnkappa och paraply till jobbet. Under dan har det varit alla sorters väder utom snö, tack och lov.

Förmiddagen tillbringade jag på mitt kontor på plan ett. Jag passade på att rensa lite i skåpen, ta vara på somligt, slänga annat. Installationen av min nya, tillfälliga dator tog längre tid än planerat (avsatt tid var två timmar). Detta innebar att jag kunde läsa en stund också i min bok på gång. Den närmar sig äntligen slutet och äntligen är den lite spännande, om än ganska förutsägbar.

Skrivbord ganska tomt

Jag rensade på kontoret…

 

Anteckningar

Oläsliga anteckningar från en NK-kurs.

Jag gjorde en del fynd på kontoret. Bland annat hittade jag gamla anteckningar från en liten ”kurs” som NK* gav mig i InDesign. Knappt läsbara Oläsliga noteringar… För övrigt gjorde gårdagens lunchmöte att det blir ytterligare ett senare med en utökad konstellation. Och medan jag väntade på NK igår träffade jag några kollegor varav en skickade en inbjudan till avstämningsmöte om ett par veckor. Ser jag fram emot!

Jag hann i tid till ett möte före lunch och medförde min nya dator. Den funkar hur bra som helst – ta i trä! Några små inställningsgrejor är det bara, men dessa frågor tar jag med mig på måndag efter lunch när jag ska få min nya tjänstemobil installerad.

Födelsedagslunch med C

Födelsedagslunch för ordinarie chefen.

När förmiddagen var på väg över i eftermiddag bjöd jag min ordinarie chef på födelsedagslunch. Han hade tidigare i år fyllt 60 och jag kunde inte delta i uppvaktningen på jobbet. Eller ville inte, av olika skäl. Nu fick vi en lång och bra pratstund över maten, ett samtal som fortsatte över en kopp kaffe – på plan ett. Det finns ju ett och annat som jag behöver få klarhet i, men jag ville att det här skulle vara en mer vanlig lunch och inte så mycket jobbprat. En del viktiga ting avhandlades dock. Jag vill så gärna vara hoppfull, men jag tror saker och ting först när jag ser dem.

På eftermiddagen försökte jag beta av det som inte blivit gjort på förmiddagen. Jag kollade också lite djupare att allt funkade som det skulle med nya jobbdatorn.

∼ ♦ ∼

Böckerna Fädernas missgärningar Blickfångarna Lesbiska ligan o skamprälorna

Fyra fynd, hoppas jag.

Nu är det helg. Min helg är blank och oplanerad, medan Anna ska jobba. Jag får väl ägna mig åt det vanliga, det vill säga städa och tvätta. Jag ska försöka komma ut och röra både på mig och bilen. Rörelse är nog det som har gjort att vikten fortsätter gå ner. I morse hade jag minskat cirka ett kilo trots att jag svullade förra helgen och inte har varit helt strikt utan sötsaker och fikabröd den här veckan.

Som belöning satte jag sprätt på presentkortet jag fick häromdan från arbetsgivaren. Det var ett generöst presentkort, men jag fick ändå lägga till 126 spänn. Det är inte billigt att handla på Akademibokhandeln… Tyvärr hade den bok jag mest ville köpa inte kommit ut som planerat idag. Utgivningen är för andra gången framskjuten, nu en vecka. Men… fyra andra nyutkomna böcker köpte jag: Fädernas missgärningar, Blickfångarna, Lesbiska ligan och Skampärlorna. Fyra fynd, hoppas jag, prislapparna till trots.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.