Måndag kväll den 11 oktober och tisdagen den 12 oktober 2021: Energi av möte och växter


 Kära dagbok…

Vilken kväll det var igår! Jag kom hem sent, fixade ett par saker på datorn, gav katterna mat och slängde i mig min egen mat. Gymnasisten behövde hjälp att källsortera soporna efter sin middag. Diskmaskinen åkte på och jag bad Gymnasisten hålla ett litet öra öppet ifall maskinen skulle larma medan jag var på möte. Jag hann ner med sopor i hink. Sen satt jag tio minuter i fåtöljen med en mugg uppvärmt kaffe i ena handen och min bok på gång i den andra.

Styrelsemötet startade klockan 19 och höll på, med eftersnack, till cirka klockan 21. Det kom upp många viktiga och intressanta frågor som berör oss alla den närmaste framtiden. Vi pratade också arvode och jag får minst. Det kan tyckas orättvist, men jag har ju faktiskt inte varit med i styrelsen hela året, bara sen i februari.

Hemma igen behövde jag fixa ytterligare ett par saker på datorn, men jag glömde förstås att beställa linser. Sen tog jag en burk kvarg med mig till fåtöljen och öste i mig. Citrus intog Fästmöns fåtölj till dess att dess ägare kom hem från jobbet. Det blev lite snack, lite TV och sen god natt för min del.

Katten Citrus i Annas fåtölj

Citrus intog Annas fåtölj.

∼ ♦ ∼

På fysiskt möte

Med papper och penna på möte.

I morse var det skitkallt, så jag fick ta lättviktsjackan jag köpte förra året över luvatröjan. Det funkade bra. Jag hann upp på jobbet för att jobba lite och kolla mejl innan det var dags för dagens stora evenemang – avdelningsmöte med min ”nya” avdelning. Mötet varade nästan hela arbetsdagen. Eftersom min jobbdator håller på att gå sönder fick den vara kvar i skåpet och jag tog papper och penna med mig.

Det blev några späckade timmar av prat och lyssning, grupparbeten, människor, ljud, sorl, återseenden, nya ansikten och… kanske det jag gillade allra mest, efter fisk på Feiroz, fick jag en kvart över och kunde besöka Tropiska växthuset och ta några bilder.

∼ ♦ ∼

I afton jobbar Anna igen. Min plan var att stryka kläder – det har legat en hög i rena-tvättkorgen alldeles för länge. Jag jobbade bara lite hemifrån också (med jobb). Men först sopade jag, gav katterna mat, fyllde på sand i deras pottor, sopade lite till, vattnade krukväxter och plockade ihop sopor. Efter styrkningen ska jag flatmoppa – det behövs verkligen. Sen ska jag dimpa ner i fåtöljen med Antiktidningen.

Ett bra avdelningsmöte och besöket i Tropiska växthuset gav mig energi till diverse arbete hemma. Det var ganska underbart att få känna sig lite påfylld av kraft ett tag i alla fall.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndag kväll den 11 oktober och tisdagen den 12 oktober 2021: Energi av möte och växter

 1. Trots fullt upp verkar det vara trevliga saker du hittat på, varit lite ute i verkligheten och så, ja ta reda på tvätt och sånt var ju inte det jag syftade på men.. 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag fattar! 😛 Det är trevligt på jobbet nu i alla fall och DET betyder jättemycket för mig.

   Gilla

   • Det låter kanon tycker jag 🙂

    Vi har fått veta att vi själva styr hur vi jobbar, hemifrån/kontoret, men att vi skall vara på plats på kontoret ca 2 dagar i veckan, utefter hur det passar oss, med möten o dylikt. Det var skönt att få ett besked 🙂

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Vi ska vara på kontoret alla dagar, men får jobba hemifrån två dagar i veckan. Så i morrn lär det vara tomt på jobbet… Fast jag är där, förstås. 😛

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.