Där den sista lampan lyser


Ett inlägg om den sextonde delen i Knutas-serien.Mari Jungstedst bok Där den sista lampan lyserEfter att ha läst en del tyngre litteratur den sista tiden 
grävde jag vidare i min senaste hög av nätshoppade böcker. Valet föll på Mari Jungstedts bok Där den sista lampan lyser, den sextonde delen i Knutas-serien. Jag har givetvis läst alla de tidigare delarna i denna deckarserie som utspelar sig på Gotland. På så vis vet jag vad huvudpersonen kommissarie Anders Knutas har varit med om i såväl jobb som privatliv. Det kan vara lite bra när en läser böcker som ingår i serier.

Den här gången handlar det om två försvunna pojkar från Bromma. Pojkarna är tolv år och på höstlov på Gotland. De tar sina cyklar, men försvinner sen spårlöst i ett raukområde. Ytterligare en tid efteråt hittas en död kropp på en strand norr om Visby. Kroppen visar sig ha ett samband med de försvunna killarna.

Boken går snabbt att läsa, den är för mig nästan lite lättläst. Ibland blir det nästan lite… yxigt. En aning märkligt är det att kommissarien är tillsammans med en kollega. Personerna skildras ganska ingående och inte mycket lämnas till min fantasi.  Jag tycker emellertid att det lättlästa och yxiga försvinner ju närmare slutet jag kommer. Då blir det riktigt spännande. Och givetvis blir det pluspoäng för att jag inte lyckas lista ut mördarens identitet.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna har jag läst i Knutas-serien (länkarna går antingen till förlagets sidor eller till mina inlägg om respektive bok):

 1. Den du inte ser
 2. I denna stilla natt
 3. Den inre kretsen
 4. Den döende dandyn
 5. I denna ljuva sommartid
 6. Den mörka ängeln
 7. Den dubbla tystnaden
 8. Den farliga leken
 9. Det fjärde offret
 10. Den sista akten
 11. Du går inte ensam
 12. Den man älskar
 13. Det andra ansiktet
 14. Ett mörker mitt ibland oss
 15. Jag ser dig
 16. Där den sista lampan lyser (se texten i inlägget ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.