Måndag kväll den 20 september och tisdagen den 21 september 2021: Om vi lever då


 Kära dagbok…

Lustigt, men trots den varma och mättande lunchen blev jag hungrig igen på kvällen igår. Fästmön lagade en ny kycklingrätt, en blandning av syrligt och sött och lite hetta. Riktigt gott blev det! 

Kyckling med ris och grönsaker

Igår serverade Anna en ny kycklingrätt.

 

10366 steg o 6,7 km

Långt gick jag! Gårdagen blev bra för kropp och själ.

Gissningsvis gjorde jag av med en del kalorier (säger en ens så numera?) under mötespromenaden. Och före och efter. Totalt gick jag 6,7 kilometer och tog 10 366 steg. Det är mycket för mig ska du veta, kära dagbok. Visst hade jag ont i fötterna efteråt, men resten av kroppen mådde bättre än tidigare. Själen också. Så… UT MED MIG! UT OCH GÅ! SCHAS!

Efter långpromenad och middag var jag rätt slut. Anna var det också efter att ha jobbat flera dar på raken. Så vi plockade undan grejor från golven i kök, hall och sal och lät Robert* jobba en stund. Sovrummet, Bokrummet och Djungelrummet får vi nog ta med vanlig dammsugare. Men just igår kväll var det underbart att bara sitta uppkrupen i fåtöljen och se på när nån annan jobbade.

Sen avslutade vi kvällen med två timmar Huss samt kvarg med färska bär.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan sover vid datorn m stora brillor

Jag är så trött, så trött…

Tisdag idag och kallare än igår. En bra bit in på förmiddagen var det bara runt fyra grader. Idag hade jag bara två möten, men ett långt på eftermiddagen som jag blev utslängd från mot slutet. Jag ägnade en god stund åt att fylla i löneenkäten som facket skickade i förra veckan. Det har inte varit vare sig tid eller ro till det tidigare. Vidare anmälde jag mig till ett fackmöte nästa vecka på temat Post Corona, dvs återgången till ordinarie arbetsplats efter pandemin.

Men just nu längtar jag bara till torsdag när vännerna kommer på besök och jag innan dess ska få hjälp med fötterna och sen vara ledig ända till måndag morgon. Jag älskar det jobb jag har/gör just nu, men jag är så trött, så himla trött…

∼ ♦ ∼

Det är bra att ha saker att se fram emot. Anna är bra på att ordna såna. Nu har vi tre konserter att se fram emot. Den första, och den senaste hon fixade biljetter till, är en julkonsert med Magnus Carlsson i Missionskyrkan i december. I mars nästa år väntar Jesus Christ Superstar i Globen och i juni hoppas jag att vi kan åka till London och se ABBA-showen. Om vi lever då, vill säga.

∼ ♦ ∼

*Robert = vår robotdammsugare


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.