Senare delen av lördagen den 18 september och första halvan av söndagen den 19 september 2021: Bara att se fram emot promenaden på kyrkogården


 Kära dagbok…

Det är lite bättre idag och det är för att jag kämpar och kämpar och kämpar på egen hand. Men tack till den person som hörde av sig efter gårdagens inlägg. Att det var just du som såg mig.

∼ ♦ ∼

Varuvagn med kattsand kattmat m m

Tungt och dyrt.

Mitt på dan igår stack jag iväg för att lufta såväl bilen som mig själv. Där var jag på vippen att skriva nya bilen, men den har faktiskt ganska precis varit min i ett år nu. Vi behöver emellertid båda luftas, komma hemifrån och ladda batterierna. Igår valde jag att vara dubbelt nyttig – jag åkte till ICA Gnista och storhandlade. Eller storhandlade och storhandlade… Jag köpte mest tunga saker som kattsand och kattmat och bara lite annat. Notan slutade ändå på en bra bit över 1 300 spänn. Jag fick sen gå och åka hiss tre gånger för att få upp alla varor när jag hade kört in bilen i garaget. När Biografmaskinisten bodde hos sin mamma, innan han blev biografmaskinist, fanns alltid ett par extra händer och armar som hjälpte till att bära. Sånt existerar inte idag.

Hemkommen slog jag ner röven i fåtöljen för att läsa. Jag mådde inte alls bra och var väldigt irriterad över nåt jag inte vill skriva om här, bara att besvikelsekontot växer för varje dag. Till och med Citrus, som höll mig sällskap under läsning, var upprörd.

Citrus på soffkudden ser arg ut

Citrus var också upprörd.


Nåja, jag fann tröst i läsningen, som så ofta. 
Det blev bokbyte från en nyutkommen deckare baserad på verkliga händelser till en kärleksroman med 65 år på nacken, skriven av en deckardrottning, men under pseudonym. Böckerna är sinsemellan väldigt olika, men båda är skrivna av utmärkta författare så jag snabbläser, även den på engelska (i skrivande stund har jag 100 sidor av cirka 250 kvar att läsa).

Böckerna Cold Case Skärseld och The Burden

Två sinsemellan olika böcker, men båda skrivna av utmärkta författare.

∼ ♦ ∼

Jag åkte och hämtade Fästmön efter jobbet eftersom hon behövde kompletteringshandla till sin och Gymnasistens middag. Vi stannade också till vid ett ställe så hon kunde hämta ett paket som hade kommit. 

Anna lagade tacos och pendlade mellan kök och Djungelrummet med skålar med mat. Jag mikrade indiska fredagsrester. De smakade faktiskt bättre igår. Lite senare intog vi ostar, kex, druvor och var sitt glas ripasso mellan Vit sand (via HDMI) och Saknad, aldrig glömd (via vanlig tv; de har hittat huvudet).

∼ ♦ ∼

Boken The Burden och kaffe på sängen

Söndagsstart.

I morse var jag uppe vid halv femtiden och utfodrade krafsande och hungriga katter. Sen somnade jag om och vaknade runt halv åtta. Anna hade gått till jobbet och jag startade söndagen på vanligt sätt med att tömma kattpottorna medan Mocca mastern bryggde morgonkaffet. Sen blev det läsning och kaffe på sängen.

Idag borde jag damma och dammsuga, men jag vet inte om jag har energi för det. Kanske senare.

Jag ska möta Anna efter jobbet i en korsning för att sen promenera till vallokalen och rösta i kyrkovalet.

Och i morrn är det måndag igen… Bara att försöka se fram emot promenaden på kyrkogården.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Senare delen av lördagen den 18 september och första halvan av söndagen den 19 september 2021: Bara att se fram emot promenaden på kyrkogården

 1. Inte kul att gå med tråkiga tankar i skallen, hoppas det fortsätter på ett bättre sätt denna vecka ❤
  Idag fastnade min blick först på något som jag trodde var en baginbox..men ser att det står vit kattsand… och sen har du sett vit sand på TV.. jag har funderat att börja titta på den serien också 🙂 Just nu ser jag en serie på SVT som heter Amelia

  Ha en bra start på veckan !!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag får ett trevligt besök på torsdag till lördag och goda vänner lättar alltid upp humör och mående.

   Ha ha ha, ja försök hälla i dig kattsand… Då behöver du nog flera liter bag in box fast vatten!

   Vi ligger ett avsnitt efter TV:n, men totalt har vi sett fyra av åtta. Den är bra. Amelia ska jag söka på. 😛

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.