Cold Case: Skärseld


Ett inlägg om en eldig deckare.Tina Frennstedts bok Cold case SkärseldSeptember månad – och en brevbärare som inte ringde ens en gång – 
förde med sig ett härligt bokpaket från Bokus. Den första boken jag kastade mig över för att läsa var den tredje delen i Tina Frennstedts Cold Case-serie, Skärseld. Boken kom ut i somras och är en delvis fristående fortsättning på den här serien av kriminalromaner, skulle jag vilja säga.

Kriminalinspektör Tess Hjalmarsson är bokens huvudperson och det är berättelsen kring henne som inte är fristående utan en fortsättning på det två första böckerna i serien. Serien i sig touchar autentiska fall. Den här gången handlar det om en mordbrännare på Österlen. I offrens hus hittar polisen siffror – och trasiga brandvarnare. Tess är chef för skånska Cold Case-gruppen, men tvingas lämna de kalla fallen och engagera sig i mordbränderna och morden. Hon får dock flashar från ett av sina första fall, ett fall hon inte kunde lösa. Den nya morden visar sig dessutom ha kopplingar till ett annat gammalt fall där Tess engagerade sig mer än bara som polis. Samtidigt försöker hon få tillvaron med sin nya flickvän att fungera, nåt som är svårt eftersom båda är poliser och chefer.

Tina Frennstedt är såväl författare som journalist. Ibland är det inte nån lyckad kombination. Det är det emellertid när det gäller den här serien och den här boken. Stämningen blir snabbt väldigt kuslig och som läsare undrar jag vem som smyger på Tess – är det mordbrännaren eller ett svartsjukt ex till hennes tjej? Jag lyckas inte lista ut vem mördaren är förrän samtidigt med Tess och det är ett gott betyg.

Personerna i boken beskrivs enkelt men realistiskt, till exempel mamman till en mördad ung kvinna, en mor som har åldrats i förtid. Det kan bli lite mycket relation i början av boken, men jag tycker inte att det stör den här gången, för det är så sällan en lesbisk relation skildras så här… naturligt.

Toffelomdömet blir det högsta. Den här boken är obehaglig och mycket spännande.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Cold Case-serien (länkarna går till mina inlägg om böckerna):

  1. Cold Case: Försvunnen
  2. Cold Case: Väg 9
  3. Cold Case: Skärseld (se inlägget ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.