Söndag kväll den 12 september och måndagen den 13 september 2021: Ett gott jobb, minsann!


 Kära dagbok…

En ska inte förakta det enkla. Jag lagade söndagsmiddagen och då blev det enkelt. Hånfulla leenden må leka lätt på läpparna, men grilla korv i ugn kan jag. Tre köttkorvar till Fästmön, tre kycklingkorvar till mig. Till korvarna serverade jag bröd, räksallad och bostongurka samt vatten. Det var gott och vi blev mätta.

Kycklingkorv med bröd bostongurka och räksallad

God och mättande söndagsmiddag, tillagad av mig.


Men det klart. Vi hade bestämt oss
för att ta ett glas rött och äta några bitar ost lite senare. Som vanligt glodde vi på nåt true crime-program på TV när vi smaskade fyra sorters ostar, kex och drack var sitt glas zinfandel.


Efter TV-programmet läste jag min bok på gång
en mycket kort stund i sängen innan jag släckte lampan och somnade ganska direkt. Anna tror att vi är så trötta eftersom det är mörkare nu om både morgnar och kvällar. Kanske det…

∼ ♦ ∼

Blå himmel och huset mitt emot

Idag var det soligt.

I morse var det verkligen mörkt, men det blev snart soligt. Då hade det regnat större delen av natten. Temperaturen låg runt tio grader när jag klev upp. Korrekturet jag skulle få var försenat, men medan jag väntade på det hann jag förbereda mig inför ett eftermiddagsmöte och delta i ett och annat övrigt möte. Måndagar och tisdagar är riktiga mötesdagar. Nu kan emellertid ett av de fasta tisdagsmötena flyttas till onsdag eftermiddag. Det skulle ge mig bra luckor att arbeta praktiskt. 

Och äntligen hörde en elektriker av sig strax efter klockan sju. Vi får hembesök (hoppas jag nu, dårå) på torsdag morgon klockan nio. Då får jag skippa morgonmötet den dagen, helt enkelt.

BitmojiTofflan sopar

Jag har sopat en del idag…

Hemma idag har jag inte gjort så mycket mer än att tömma kattpottor, gå till soprummet, bädda och tömma diskmaskinen på ren disk. Jag vek ihop tvättade och torra gardiner och la in i linneskåpet. Sopat har jag förstås också gjort några gånger idag eftersom katterna har farit runt som galningar och dragit fram dammråttor och annat. Men det blir fina mikropauser! Anna började dammsuga igår kväll och jag avslutade med de två sista rummen. Skönt att slippa tänka på det när en jobbar. Sen att katterna lyckas få fram saker från under skåp och sånt…. Hmmm… Men söta är de. Minst en av dem ligger ofta och sover i Bokrummet medan jag jobbar. Fast de gillar inte när jag har Zoommöten och pratar mycket – jag ska helst vara tyst. Och gärna korrekturläsa…

Jag hade ett bra möte med min nuvarande chef på eftermiddagen. Då fick jag veta att jag gör ett gott jobb, att jag snabbt har kommit in i arbetet och att inget (!) finns att klaga på. (Hoppas visa personer läser det här, förutom du, kära dagbok.)

∼ ♦ ∼


Den här veckan har jag två kvällsaktiviteter.
På onsdag kväll är det styrelsemöte och på torsdag kväll ska jag på en föreläsning, troligen via datorn, tyvärr. Jag hade hoppats kunna vara på plats IRL när min brittiska favoritförfattare Elly Griffiths ger en föreläsning arrangerad av min arbetsgivare. Nu verkar det som om våra inreseregler hindrar författaren från att komma till Sverige och vi får se om hon ger föreläsningen från Storbritannien eller inte.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.