Torsdagen den 26 augusti 2021: Lök på laxen


 Kära dagbok…

Mitt ointresse för matlagning orsakar problem. Men nu är det som det är. Ointresset bottnar i många ting. Det var mycket som ”gick sönder” under 2018. En vuxen ska emellertid klara av att laga en enklare måltid. Klarar den inte det är det lite synd om den. Men bara lite. Handlar det om lathet är det inte ett dugg synd om nån. Svälter ihjäl är det knappast nån som gör på den här adressen. Det känns bara onödigt att bråka om det och för övrigt finns det mycket annat att göra i det som kallas ett hem. De flesta av oss som bor här drar väl nåt strå till stacken. Jag städar väldigt ofta, till exempel. Jag bara älskar den nya flatmoppen som tar bort alla möjliga spår efter utsöndringar och matspill. Moppen används varje dag, ofta flera gånger om dan. Av mig. På så vis slipper jag äcklas och må dåligt och golven blir ganska rena. Det gör inte ont.

Flatmopp i tidningskorgen

Jag älskar den här!


Det som gör ont är brister i kommunikationen.
När två är olika och vars och ens sätt lägger lök på laxen. Jag säger inte att mitt sätt är rätt sätt, men det är mitt sätt. Att prata förenklar, tycker jag. Samtidigt kan det göra ont när nån är ärlig. Eller så tolkar en negativ kritik i minsta lilla ord. Att hålla tyst kan också göra ont, att skrika och gapa lika så. Vi är olika i vissa sammanhang, i andra sammanhang är vi så lika att vi kan läsa varandras tankar. Kanske är det misslyckandet att förstå som ibland gör mest ont för att det blir en sån… besvikelse.

Laxmiddag

Lök på laxen när två är olika.

På lördag blir det varken lax eller nån lök på den, inte heller matlagning. Det utgick ett önskemål om middag på Byblos. Tre generationer ska träffas och jag fick inte bara äran att boka bord, jag får även vara med. Men nåt jag inte får är att betala rubbet, det var Annas snälla mamma väldigt tydlig med när hon ringde.

∼ ♦ ∼

Citrus på lila kudden och gunghästen

Citrus är min bästa kompis på Main street.

Det är min näst sista semesterdag. Jag ältar ett jobbmejl jag läste häromdan och har inte beslutat mig för vad jag ska svara. Det känns inte bara bra att jobba hemifrån en månad till. Faktum är att det sliter. Det sliter i mina tankar och känslor. Vissa stunder känner jag mig helt klar med vad jag vill, andra stunder vacklar jag och faller tillbaka eller tvekar. Men ingen förändring alls är inte ett alternativ.

Nån som gillar att jag jobbar hemifrån och sitter vid datorn är min bästa kompis på Main street, Citrus. Hon har legat på lila kudden intill min gamla gunghäst medan jag har skrivit det här. Mest har hon sovit, men då och då har hon tittat upp på mig, tvättat sig lite, kanske trampat en stund och ätit en bit.

∼ ♦ ∼

Vädret är ganska kasst, det regnar av och till och är mulet och blåsigt. Jag har varit och handlat en sväng på Korgtassen. Nog hade jag tänkt göra annat än att bara ha vardag de här sista lediga dagarna, men nu är det som det är så länge jag inte ändrar nåt.

Bokbyte blev det i morse i alla fall. Utan böcker skulle jag bli tokig, tror jag. Jag avslutade spionromanen som jag fick av vännen FEM. (Nä, jag har inte så stor familj, men jag har vänner.) Den fick inte världsahögt omdöme av mig, men jag vill ändå fortsätta att läsa serien. Jag ser att det finns potential, nämligen. På tur att läsas är en krigsroman som jag har fått för recension från Bokfabriken.

Böckerna Singöspionen och Skuggkriget

Bokbyte i morse från spionroman till krigsroman.

∼ ♦ ∼

Men i denna stund ska jag läsa dagens lokalblaska till eftermiddagskaffet. I kväll äter jag lax (Fästmögjord) igen, troligen på macka. Gymnasisten får mammagjord annan mat.

∼ ♦ ∼

I morrn är det 14 år sen Annas och min första dejt, hälsar avdelningen för intern kommunikation på Main street.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Media, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.