Tisdagen den 10 augusti 2021: Gräsänka med litteratur och busfrön


 Kära dagbok…

Lite sovmorgon blev det för mig idag. Klockan var över åtta när jag slog upp ögona. Det kanske är så att jag börjar varva ner nu när halva semestertiden har passerat. Fästmön skulle iväg på en tur med sin snälla dotter, så hon var lite stressad. Själv kunde jag ta det lugnt och läsa ut en bok och dricka kaffe på sängen. Det har blivit dåligt med läsning under semestern, för det har varit så mycket annat på gång. Men när jag ger mig av på den sista resan i sommar tänker jag ägna litteraturen mer tid.

I morse blev det i alla fall bokbyte. Jag läste ut första delen i serien Pilgrimsfalkens väktare och har gripit mig an andra delen i Tekla-serien. Boken jag ska läsa nu gav jag till Anna i födelsedagspresent i april i år, tror jag.

∼ ♦ ∼

Runt lunchtid hade jag två tjejer i bilen och en massa packning i bagaget. Jag styrde bilen ut på landsbygden. Det blev en lagom resa Uppsala-Fjällnora tur och retur. Bilen mår bra av att inte bara få köra korta sträckor som till affären eller till Slottet. Snart har den varit i min ägo i ett år. När jag kollade mätarställningen insåg jag att jag inte har kört mer än cirka 237 mil sen jag köpte den. Då blir det perfekt med ytterligare en långresa snart.

Displayen inne i bilen mätarställning 47451

Enligt mätarställningen har jag kört nya bilen cirka 237 mil hittills.


Hemkommen igen efter nån timme upptäckte jag lilla busan Citrus
uppflugen på mitt skrivbord. Hon vet att hon inte får vara där, men jag misstänker att hennes stora lillebror Lucifer hade jagat upp henne där. Jag fattar inte hur hon lyckas klämma sig upp, jag har ju ställt hinder i vägen som synes på bilden nedan.

Citrus har klämt upp sig på mitt skrivbord

Busan Citrus har klämt sig upp på mitt skrivbord, hindren till trots.

∼ ♦ ∼

Men jisses, tänker du nu, kära dagbok. Hur ska det bli med maten? Ingen fara på taket jag ska äta middag på lokal både i kväll och i morgon, som jag berättade igår. Och fram till dess ser jag till att jag får i mig lite nyttigheter till eftermiddagskaffet.

Kaffe och godisskål vid datorn papperskorg Mata mig på skärmen

Så att jag klarar mig till klockan 18…


Tisslingarna
har fått mat i sina skålar,
men somliga tycks föredra sin svans. Hmm…

Citrus kramar sin svans

Du är go du, svansen!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 10 augusti 2021: Gräsänka med litteratur och busfrön

 1. Citrus – Tofflan 1 – 0 🙂
  Skönt att du börjar känna dig nervarvad och kan slappna av – vet att många behöver tid till det. Vi delar ju upp semestern oftast, men då börjar vi ofta med någon resa direkt för att sen ta det lite piano hemikring på slutet

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Precis! Och när en är så söt som Citrus (hon kanske borde heta Socker i stället?) går det ju inte att bli arg och skälla. 😛
   Idag tog jag första riktiga sovmorgonen, vaknade inte förrän klockan var tjugo i nio. Men det blev lite senare än vanligt igår kväll också. 😉

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.