Kryssningen till Visby sommaren 2021: Underbara dagar till sjöss och på land


 Kära dagbok…

Vi gav oss av en tisdag och kom hem en fredag. Kryssningen med Silja Symphony blev en fantastisk upplevelse. Jag hade gärna haft ett par dagar till. Nu blev det kostsamt som det var. Stort TACK till Fästmön för kryssningen och allt ”extra” därtill samt dagarna i Visby. Ja, jag var betänksam och rädd före resan. Nu känner jag mig inte alls rädd för att drunkna, drunknar gör jag lite varje dag, nämligen.

Havet visade sig från sin bästa sida och vi gungade inte så mycket, mest första kvällen. Jag mådde bättre efter ett sjösjuketuggummi. Maten och servicen ombord var i toppklass (för det mesta). Silja line har tänkt till och hade bara erfaren personal. Vi hade en fin hytt med sovdel, vardagsrumsdel och balkong samt tillgång till Commodore Lounge där alla drycker utom alkoholhaltiga var gratis. Där fanns även godis, kaffebröd och snittar. Och bastu! Vi bastade kvällen efter första dagen i Visby. Suveränt skönt även om det var mörkt och ena duschmunstycket lossnade. Notera dock att vi inte uppehöll oss i loungen iklädda badrockar!

I Visby gick vi och gick och gick. Första dan gick vi en mil. Jag har fortfarande träningsvärk. Först blev jag blöt på ryggen av svett, därefter av ösregn. Vi träffade Björn Hellberg och en del andra kändisar bland annat Börje Salming. Vi åt och drack gott (tyvärr inte på bästa stället i Visby), vi shoppade (inga bilder på allt eftersom en del är presenter) och vi njöt av solnedgångar och ruiner. Även jag shoppade, bland annat ett klädesplagg och ett par hett önskade solbrillor som var svindyra, för att citera min pappa.

∼ ♦ ∼

Nu blir det inte så mycket mer skrivet, utan som med Motalaresan förmedlar jag de flesta av mina intryck i bilder. Länkar till ställena vi besökte finns under bildkollagen. Den som vill se bilderna större och läsa bildtexter kan klicka på dem.

Ombord på Silja Symphony

∼ ♦ ∼

Visby

∼ ♦ ∼

Ätandet och drickandet

 

∼ ♦ ∼

Sol, vind och vatten

∼ ♦ ∼

Shopping

∼ ♦ ∼

Hemkomsten

Ibland är det skönare än andra gånger att komma hem, ibland känner en sig bara deprimerad. Tisslingarna var hungriga, Gymnasisten hade ont i fötterna, jag hade ont i vänsterbenet och vänster skinka. Jag körde några maskiner tvätt och vattnade krukväxter. Vi gick och köpte mat som så ofta på Korgtassen. Det blev en sen middag med Hipstervinet till maten och Vera på TV.


Idag har jag fixat med bilder och skrivit det här inlägget.
Jag har telefonerat med en vän och jag gick i regnet för att boka bord för mig och två vänner på Byblos onsdag kväll. Tisslingarna och jag är ensamma hemma sen i eftermiddags. Till middag blir det rester från igår. Och jag planerar för nästa drag/resa…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kryssningen till Visby sommaren 2021: Underbara dagar till sjöss och på land

 1. Åh, så fint att ni fick en bra kryssning! Och vilken hytt! KRAM på dig

  Gilla

 2. Ser ut som ni hann med mycket roligt på eran kryssning ! Visby var en mysig stad att vandra i, mycket upp och ner dock 🙂

  Den där skolbänken blev jag fotad vid när vi tog en kvällsprommis i staden 🙂

  Solnedgångarna är magiska, vi hade 3-4 kvällar då det var fint och klart på kvällen, man bara njöt !

  Vilken fin hytt ni hade – skönt med lite utrymme

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jo vi försökte hinna med så mycket vi bara kunde, framför allt när det gäller Visby. Så lustigt med skolbänken. 😛

   Magiska solnedgångar var ordet! Och hytten, ja, verkligen skönt med utrymme!

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.