De första två dagarna i augusti 2021: På väg snart igen. Eller hav, snarare…


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan spelar fiol på sjunkande båt

Sjösjuk i förväg.

Det som stod på agendan igår bland måstena var främst att åka och handla mat till katter och människor samt sand till de förras pottor. Vi åkte till ICA Gnista och där hittade vi allt vi behövde.

Resten av dan tog vi det lugnt. Nästan. Jag strök en liten hög kläder. Det behövs såna här lite lugna dar på semestern också och nu i morrn ska vi ju ut och resa igen. Först ska vi åka tåg, sen kryssningsfartyg.

Jag tror att jag har blivit sjösjuk i förväg, för nu är det andra dan jag mår illa. Igår fick jag faktiskt ta en tablett och då blev det bättre. Till båtresan har Fästmön köpt sjösjuketabletter, så förhoppningsvis klarar vi oss.

Jag är i ärlighetens namn inte särskilt road av båtresor. Det handlar mest om att min pappa drunknade, inte när han åkte båt, dock. Men han var en god simmare och det hjälpte inte. Jag är inte nån lika bra simmare just nu, dålig kondis etc. Rädd för att dö är jag väl egentligen inte, mer rädd för att döden ska vara lång och plågsam. Men, men, det ska nog gå bra. 

∼ ♦ ∼

Igår var Anna duktig och snodde ihop en fin middag på rester åt oss. En sorts hänt i veckan/pyttipanna eller, som en säger på engelska bubble ‘n squeak. Det blev grillad kalkon från lördagen, quornfiléer från frysen, potatis, squash, polkabetor och morötter som hon plockat hem från Slottsträdgården. Grädde på moset blev var sitt stekt ägg. Jag ringlade Sweet Baby Ray sauce över det hela. Mycket gott! Till dessert tog jag kaffe och dagens andra tårtbit av lördagstårtan. Mycket gott det också.

Det blev ett bokbyte igår kväll också. Citrus hjälpte mig att välja vad jag ska läsa härnäst. Efter den fådda boken om en svensk kvinnlig konstnär läser jag nu en egenköpt bok om en kidnappad tvillingtjej.

Katten Citrus på en grå kudde med böckerna Hilma och Vit krypta framför sig

Citrus hjälpte mig med bokbytet.


Innan läggdags blev det lek och stoj med Tisslingarna
Vissa av dem, läs: Lucifer, blev helt slut. Citrus orkade i alla fall hålla ögonen öppna en stund.

∼ ♦ ∼

Boken Vit krypta och kaffe på sängen

Måndagsstart.

I morse var jag trött. Jag sov sisådär i natt, men ganska bra. Jag fick kaffe på sängen av Anna och låg och läste en stund innan jag tog itu med den sista strykningen inför resan. Nu har jag packat det mesta, tror jag. Bäst att kolla av på listan så att jag inte har glömt nåt. Jag har också varit nere i garaget och kollat läget. Där såg det bra ut.

Katt- och lägenhetsvakten kommer om cirka en timme. Vi åker till Stockholm först, till Visby sen om ett dygn. På fredag kommer vi förhoppningsvis hem igen. Det ska bli roligt att få återse Visby. Sist jag såg stan var i slutet av 1980-talet… Då cyklade jag och V Gotland runt. Två tredjedelar klarade vi av, men Fårö fick vi inte besöka då, på den tiden, eftersom V inte var svensk medborgare. Nu ska jag återse ön med Anna, fast vi håller oss förstås till Visby. Och kryssningsfartyget…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till De första två dagarna i augusti 2021: På väg snart igen. Eller hav, snarare…

 1. Hopps att ni får det jättebra!! Kram!

  Gilla

 2. Kikade in och skulle se hur ni haft det på eran tur till Gotland 🙂 men du har inte hunnit blogga om det än (inte jag heller) men, ni ser ut att ha haft det skönt på semestern så långt iaf 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Meh! Vi kom hem idag först. Blogga är inte prio ett 😁 Finns du på Intsta har jag lagt ut bilder från kryssningen där. Men jag lovar att skriva i helgen kanske. 😁😁😁

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.