Fredagen den 30 juli 2021: Gött hemmavé och hos Alex


 Kära dagbok…

Igår blev det verkligen min favoritmiddag hemmavé – sill och potatis. Potatisen kom från egna landet, likaså gräslöken. Sillen kom nån annanstans ifrån, ölen från Prag och spriten från Östergötland. Det enda som var knepigt var snapsvisorna. En har blivit helt fel. Jag bara älskar’t ändå!

Sill och potatis med tillbehör

Älskar’t!

∼ ♦ ∼

Bokuppslag och lilla Mymugg med kaffe

Fredagsstart.

Men det är ju själva fan att det inte går att sova när en har semester! I morse vaknade jag väl vid sjutiden. Det hade vare sig med katter eller toaletten att göra, jag bara vaknade. Fästmön var också tidig, så det blev kaffe på sängen och en stunds läsning. Trots att vi vaknade så sent var vi sega.

Det regnade hela förmiddagen och vi hade ärenden att utföra på stan. Till sist trotsade vi skyfallen och gick ut iförda våra regnkappor. Jag kan meddela att det var skönt först. Under hemfärden klibbade svetten på ryggen.

Vi pausade hemma för en gofika med bröd från Butiken på hörnet – trots de uteblivna räkmackorna häromdan. Ibland vinner en inget på att vara långsint. Kakorna var goda och det blev två var. Och på tal om att inte vara långsint… idag var vi på Clas Ohlson och handlade, bland annat en pedalhink…

Det blev även en tur till Korgtassen där vi köpte grilltillbehör. I morrn ska vi nämligen till Förorten på grillfest för att fira en 19-åring.

∼ ♦ ∼

Middagen intog vi hos AlexVi åt scampi och oliver till förrätt (öl till mig) och delade på en fyraostarspizza till huvudrätt. Var sitt glas montepulciano blev det till huvudrätt. Giovanni bjöd på kaffe och miniglassar till dessert. Och medan jag har skrivit detta börjar klockan närma sig 21 och Vera ska dyka upp i TV-rutan.

∼ ♦ ∼

Det har varit en tung dag idag. Det känns som om det bästa på semestern har passerat och att årets samvaro med släkt och bästa vänner är slut. Nu blir det kanske inte så, trots allt. Jag har vissa funderingar och planer. Målet är att må bra och att orka stå på egna ben, inte bara luta mig mot Anna.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.