Mitt bokår 2021: Nu är det juli igen, nu är det juli igen


Ett inlägg om och med länkar till böckerna jag läste och skrev om i juli 2021.


På sommaren är det på nåt sätt lite extra tillåtet att läsa deckare. Jag inledde den andra sommarmånaden med en deckare som var något av en tegelsten. Eftersom jag i vanliga fall oftast läser böcker ur den genren blir det inte precis extra sånt på sommaren. Just i juli blev det i stället väldigt få deckare…

Det borde finnas mer tid för läsning när en har semester. Min semester började inte förrän den 19 juli. Ändå läste jag färre böcker än vanligt. Men egentligen spelar det ingen roll vilken årstid det är för mig – jag har alltid en bok på gång. Och det är inte lästakten och kvantiteten utan kvaliteten som räknas.

 

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Juli månads böcker 2021:

Richard Osmans bok TorsdagsmordklubbenMohlin o Nyströms bok Den andra systern

Maja Stina Franssons bok Jag bara tvingar mig liteLiane Moriartys bok En annan Alice

Sarah Penners bok Giftmakerskan

Påbörjad i juli:

Anna Laestadius Larssons bok Hilma

Den första boken jag läste ut under årets första semestermånad var en kriminalroman (Torsdagsmordklubben). Jag läste bara en spänningsroman till (Den andra systern). En historisk kvinnoroman (Giftmakerskan) läste jag liksom en självbiografisk roman (Jag bara tvingar mig lite). Det blev också en roman (En annan Alice).

Av de böcker jag läste i juli (Den andra systern, Jag bara tvingar mig lite) är två skrivna av svenska författare (Peter Mohlin och Peter Nyström, Maja-Stina Fransson). En bok (En annan Alice) är skriven av en australiensisk författare (Liane Moriarty). En bok (Giftmakerskan) är skriven av en amerikansk författare (Sarah Penner). Jag gjorde tre nya författarbekantskaper (Richard Osman, Maja-Stina Fransson, Sarah Penner). Två av juliböckerna ingår i serier (Torsdagsmordklubben, Den andra systern).

Jag köpte tre av juliböckerna ny och inbunden (Torsdagsmordklubben, Den andra systern, Giftmakerskan). En bok köpte jag second hand inbunden (En annan Alice). En bok i flexiband fick jag (Jag bara tvingar mig lite).

Sammanlagt läste jag bara fem böcker i juli 2021. Av dessa fick två högsta omdöme (Jag bara tvingar mig lite, Giftmakerskan) och två högt omdöme (Torsdagsmordklubben, Den andra systern). En bok fick medelomdöme (En annan Alice).

Den bok jag läste i juli som jag tycker var den bästa denna månad är 

Giftmakerskan av Sarah Penner

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.