Andra halvan av söndagen den 27 juni och måndagen den 28 juni 2021: Instabilt, urladdningar och sen blev det vardag igen


 Kära dagbok…

Parasoller

Under parasollen…

Det var riktigt konstigt väder igår, men jag beslutade mig för att åka till Slottet i alla fall och strunta i det tröstlösa arbetet att torka golv här hemma. Redan när jag kom iväg började det mulna på. Slottsfrun med syster var på plats i Slottsträdgården. Regnet kom ganska snart och med det några åskknallar. Slottsfrun satte upp två parasoller under vilka vi kurade för att inte blev regnvåta. Det gick riktigt bra och kallt var det inte. Vi fikade till och med utomhus fast det regnade.

Jag tog upp några potatisar, men de var så små att jag inte tog till ett helt kok. Däremot klippte jag gräslök och dill till söndagsmiddagen och tog hem en del rester från midsommarafton. På hemvägen kompletteringshandlade jag och hann åka hem med matvarorna innan jag åkte och hämtade Fästmön från jobbet. Vädret var ju så instabilt. Kvällen blev emellertid varmare. 

Vi åt sill och potatis med tillbehör. Anna stekte potatis till Gymnasisten och till det fick han kycklingfiléer och en fetaoströra. Det är nästan inga unga som gillar sill och Gymnasisten är inget undantag. Sill och potatis är en av mina favoritmaträtter.

Sill och potatis med tillbehör

Sill och potatis med tillbehör är favoritmat.


Resten av kvällen slöglodde vi på nåt TV-program
och gjorde typ ingenting. Jag hade fått svar på två sms som jag skickat under helgen. Svaren kom med ganska lång fördröjning. Eller så hade de som fick sms:en inte tid eller lust att svara förrän igår. Strax efter klockan 22 gick jag till sängs jättetrött. Jag har sovit ganska dåligt i helgen, vaknat flera gånger varje natt med kramp i en fot eller ett ben. Mycket störande för sömnen. I natt var jag bara uppe en gång i alla fall. Alltid något.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan disco

Bensträckare behövs mellan mötena.

I morse vaknade jag inte förrän larmet sa åt mig att göra det, det vill säga 6.15. Då sov jag som bäst. Varken Anna eller jag hittade några ovälkomna presenter i form av hårbollar eller dylikt, så det var skönt. Jag tömde som vanligt kattpottorna och körde även igån en diskmaskin. Det fanns tvätt från igår att ta reda på och det gjorde jag på förmiddagen samt bäddade när jag behövde korta bensträckare mellan möten.

På förmiddagen var det mulet och utomhustemperaturen låg behagligt under 20 grader, så det gick lätt att jobba. Andra skulle kanske säga att vädret var instabilt. Jag håller på med en artikel där jag ställer frågor till en av vårt universitets forskare som i hård konkurrens fått en plats i ett karriärutvecklingsprogram. En kortare artikel om en ny rutin är på översättning och väntas komma tillbaka i veckan. Korrekturläsning finns det alltid. Så det flyter på med jobb.

∼ ♦ ∼

På läsfronten går det framåt med SkyddsängelnDet är en bra bok, men jag har tyvärr inte riktigt koncentrationen just nu. Jag vet inte vad det är. Kanske är jag aningen instabil rent allmänt eller också håller jag på att ladda ur. De senaste åren har varit ganska… ansträngande rent mentalt.

Lite litterärt glad blev jag till att börja med när jag i ett mejl såg att Bokus flaggade för sin deckarkarta. Sen blev jag besviken, för under Motala fanns bara en enda bok – och det var inte Ditt hjärta är mitt, till exempel, en bok som kom ut förra sommaren och som Bokus faktiskt säljer

∼ ♦ ∼

Och så bäst av allt… Idag kom pengarna för fläkten från Clas Ohlson i retur. Jag har givetvis vidarebefordrat dem till Anna som köpte fläkten. Tack, Magnus på Customer care!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.