Torsdag kväll den 27 maj och fredagen den 28 maj 2021: Underbara hushållsmaskiner som underlättar i vardagen


 Kära dagbok…

Jada jada jada! En kan tro att min städmani är smittsam, för igår åkte vi som jag berättade tidigare och hämtade vår beställda robotdammsugare. Vilken grej, alltså, insåg vi när Fästmön packade upp den. Jag tittade bara på. Men först lagade Anna mat och vi åt en ljuvlig pasta med kycklingfärssås. Världens portion tog jag och ett glas rött därtill. Sen behövde jag inte äta nåt mer alls igår. Anna tog en ostassiett senare efter vår spännande afton, medan jag nöjde mig med en kall starköl.

Spaghetti och kycklingfärssås

Torsdagspasta.

 

Roborock låda

Här i låg Robert.

Det var bra att vi hade ätit innan vi packade upp Robert som vi har döpt vår Roborock robotdammsugare till. Jag ringde Annas snälla mamma en snabbis efter maten för jag hade några frågor. Hon undrade om vi provat vårt nya monster än. Det hade vi inte då.

Anna är lugn och metodisk. Själv hade jag nog gett upp redan vid öppnandet av förpackningen. Manual fanns inte på svenska och trots att boken som medföljde var tjock var graden på bokstäverna så liten på vissa ställen att jag inte kunde läsa den engelska texten heller. Men hur det än var så fick vi igång Robert. Anna laddade ner en app med vilken hon till exempel kan både styra honom och se vad han gör eller har gjort. Vi var lite oförberedda på Roberts framfart och borde ha rensat golven lite. Trots att han inte var fulladdad körde han runt i en stor del av lägenheten. Dörrarna till sovrummet, Pojkrummet och badrummet var stängda så dit in åkte han inte. Laddningen tog slut i Djungelrummet och därför blev köket inte dammsuget. Men ändå. Det blev förvånansvärt rent.

Katterna då? Tja, så länge Robert låg i sin låda var de kaxiga. Jag tror att alla tre vid nåt tillfälle la sig på lådan. Sen var de mindre tuffa när han startade och körde omkring. Samtidigt var framför allt Lucifer nyfiken. Citrus kom också fram och tittade, medan Mini höll sig undan. Till sist blev det dock för mycket och Tisslingarna dök ner i var sin kartong och gömde sig.

Robotdammsugaren dammsög alltså över förväntan. Genom den här första provturen insåg vi vad vi måste tänka på när han ska användas. Det enda dumma var att han skulle ha fortsatt dammsuga när han laddat klart. Det hade blivit i natt och då ville vi inte ha nåt litet städmonster som åkte omkring här. Därför fick vi stänga av dockan som Robert laddar i. Lite dumt, som sagt. Eller också är det vi som är lite dumma och inte vet hur vi gör än.

Utöver glädjen över Robert blev vi glada när vi kunde boka hotellsvit i Metropolen Byhålan för fem dagar i vår första semestervecka. (Vi åker dit en torsdag och hem en tisdag.) Då torde effekten av min andra vaccinspruta vara fullgod. Vännen FEM och Finske Pinnen informerades om planerna, för dem hoppas vi att vi kan träffa. Vi kanske till och med kan ”bjuda hem” gäster till hotellsviten, för den har ett vardagsrum…

∼ ♦ ∼

BitmojiTofflan sopar

Nu har vi andra underbara hushållsmaskiner som underlättar i vardagen än en sopborste.

Idag vaknade jag till en härlig fredag. Den startade mulet, men redan vid åttatiden kom solen. Katterna fick inte mat förrän jag hade klivit upp och då var mest Citrus intresserad.

Köket såg ut som ett bombnedslag, så jag plockade ur diskställ och diskmaskin mellan morgondusch och frukost. Diskmaskinen fyllde jag med skitig disk. På förmiddagen lät jag tvättmaskinen jobba också. Underbara hushållsmaskiner som underlättar i vardagen!

Gymnasisten var lite trött i morse. Fullt förståeligt när terminen går mot sitt slut.  Anna och jag jobbar fram till nästan slutet av juli och vi måste fortsätta gå upp tidigt.

På tal om jobb var det tämligen lugnt på den fronten för mig idag. Bara två möten, till exempel. Jag kunde planera min kommande arbetsvecka och fila på en text med mera. Det är skönt att veckorna är mest hektiska i början. Då blir det tid över för till exempel kompetensutveckling torsdagar eller fredagar. Jag ska bland annat lära mig ett par för mig nya verktyg de kommande veckorna just på torsdagar.

∼ ♦ ∼

Nu är det snart helg och Anna jobbar. Planerna är i skrivande stund för övrigt ganska lösa. Sjuklingen behöver säkert få påfyllning av förnödenheter och en och annan mor ska uppmärksammas. Det finns också strykning att ta tag i och så behöver badrummet torkas av. Jag tänkte hinna med att läsa och eventuellt få ut en recension.

Elisabeth Anderssons bok för recension Ett hjärta i bitar

Denna vill jag hinna läsa och kanske recensera i helgen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdag kväll den 27 maj och fredagen den 28 maj 2021: Underbara hushållsmaskiner som underlättar i vardagen

 1. Rexxie skriver:

  Enda nackdelen med en robotdammsugare och katter är ju att man får vara ganska snabb med att ta rätt på ev uppspydda hårbollar innan Robert hunnit dit och spritt ut hårbollen över en större yta… 😉

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag har rätt god koll på spyorna eftersom jag jobbar hemma. Och Robert får inte jobba hemma om inte nån av oss människor är här. Man måste plocka undan och då får man chansen att se ev spyor. 😁

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.