Fredag kväll den 19 mars och lördagen den 20 mars 2021: Utmattad, men hoppfull och nyklippt bokmal


 Kära dagbok…

Nyklippt 19 mar 2021 selfie

Jag är inte snygg förutom i mitt nyklippta hår.

Jag tror att jag var helt utmattad igår. Efter allt som har varit och är tyckte nån att jag skulle sjukskriva mig. Det tycker inte jag riktigt, för jag är inte sjuk. Bara otroligt trött på det som sker. Men nu känner jag att jag har tagit saken i egna händer. Jag är hoppfull den här gången att jag får bra hjälp och stöd, framför allt rätt hjälp och stöd. Det måste jag tro på, inte ge upp. Annars är alternativet en tågresa och det är faktiskt helt befängt. Galghumor, eftersom jag redan är överkörd. Men passa er, Det har rest sig och Det är argt.

En perfekt avrundning av dan blev att gå till Igor och klippa mig. Jag är inte snygg utseendemässigt, men jag är mycket nöjd med hur Igor klipper mig och jag känner mig väldigt fin i håret. Frisyren är kort och extremt lättskött. Bara att tvätta, ha i ytterst lite klet och sen torkar håret på fem minuter.

Efter klippningen strålade jag och mina sambor samman vid Phil’s där vi åt hamburgermiddag. Där var väldigt lite folk, så vi åt på plats. Jag käkade förstås inte vanlig hamburgare utan en kycklingburgare som de gör under en viss period. Synd det, för den är väldigt god. Strips, BBQ-dip och en öl till gjorde måltiden perfekt.

Kycklingburgare på Phils

Fredagsmiddag hos Phil.


Innan vi gick hem sprang Fästmön in på Korgtassen
och handlade middagsmat till idag. Och en choklad till mig som jag satte i mig senare på kvällen. Hela jävla chokladen tryckte jag i mig medan jag läste. Mådde rätt illa sen. Vi åt inget annat på kvällen, drack bara kaffe och såg inget på TV. Anna ringde sin snälla mamma, jag läste. Jag tror inte att klockan var 22 ens när vi hoppade i säng. Jag sov före 22.30, det är jag helt säker på.

∼ ♦ ∼

Idag vaknade jag runt klockan sju. Jag kunde naturligtvis inte somna om, så jag klev upp och fixade kaffe, sopade i hallen och tog reda på gårdagens rena och torra tvätt. Sen gick jag och la mig igen och läste ut nyöversättningen av en gammal Agatha Christie-bok. Jag känner att jag behöver läsa nåt riktigt roligt nu och har plockat fram en av böckerna av Karin Brunk Holmqvist som jag nätshoppade på bokrean precis som Christie-deckaren. Bokbyte blev det alltså från fem engelska små grisar till en finsk tangolärare på Österlen.


Jag dammade hemmet (rätt tröstlöst göra), 
polera ekbyffén och putsade kandelabrarna lite före frukost. Efter duschen gick jag iväg för att handla lördagsgodis och beställa dricka till påsk. Först kollade jag på nätet och då visade det sig att Systembolaget som ligger närmast oss hade tio flaskor av Östgöta sädes. Jag skulle bara ha en så jag köpte en sån och ett par flaskor italienskt vin. Det funkade bra att bära i ryggsäcken.

Vino Nobile Villarini Nero dAvola och Östgöta sädes

Två italienare och en östgöte till påsk.


Efter att lämpat av varorna hemma 
gick jag ut igen för att bara ta en promenad. Det var ungefär sju grader varmt. Vinden var lite kylig, men det blev en riktigt skön tur runt Fyrisån.

Även Gymnasisten tog en promenad, men sen blev det fika med minidajmstrut. Jag ringde Annas snälla mamma för att kolla läget och bara prata en liten stund.

Fika med minidajmstrutglass och Tango i tabernaklet

Finfin fika!


I kväll äter vi kyckling och potatisgratäng. 
Maten är inköpt och ska tillagas. Men först måste Anna sluta jobba. Lucifer värmer upp hennes fåtölj tills hon kommer hem. I morrn är vi lediga båda två. Vi får hoppas på finväder.

Lucifer i Annas fåtölj

Uppvärmning av fåtölj pågår.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.