Onsdag kväll den 17 mars och torsdagen den 18 mars 2021: Sånt jag gillar och saker jag INTE gillar


 Kära dagbok…

Det blev fisk igår kväll igen, denna gång i soppa inköpt från Korgtassen. Den soppan är mycket god, upptäckte både Fästmön och jag när vi första gången smakade den. Då fanns den med i en av affärens helgkassar tillsammans med skaldjur och annat. Soppan är god och matig, men smakar bäst med bröd till. Anna hade fått tag i kalkonsalami igår. Det kändes som om det var 100 år sen jag åt. Gymnasisten fick fläskkött och stekt potatis, så inte heller han gick hungrig från bordet.

Fisksoppa o macka med kalkonsalami och ost

Onsdagssoppa och bröd med kalkonsalami och cheddar.


Inte mycket var det att göra efter maten
när det var undanplockat och det som skulle handdiskas var diskat. Kvällskaffe intog vi i var sin fåtölj och av gammal vana åkte TV:n på. Inte ens nyheterna var intressanta. Det känns ganska ofta som om journalisterna vill tvinga fram svar hos dem de intervjuar. Svar som ingen har i dagsläget. Ja corona dominerar ju fortfarande nyhetssändningarna och när det gäller pandemin finns ju långt ifrån säkra svar på allt. Det sköljde vi ner med den sista skvätten appassimento.

Jag ägnade mig mer åt att läsa igår kväll. Ungefär 70 sidor plöjde jag och sen blev det bokbyte från fåglar i Västerås till fem små brittiska grisar. Boken jag läser just nu är en Agatha Christie-deckare med Hercule Poirot. Första gången kom boken ut 1942. Det här är en nyöversättning av Fem små grisar, en översättning som kom ut 2015 med anledning av att det då var 125 år sen Agatha Christie föddes. Jag nätshoppade boken på årets bokrea.

Böckerna Solsvärta och Fem små grisar

Bokbyte från fåglar i Västerås till fem små brittiska grisar.

∼ ♦ ∼

Torsdagen var ganska kall och grå och ryggen ond som fan. Jag gjorde mina övningar, låg på golvet med benen upp på en pall och tog en kafferastpromenad. Det kändes lite bättre. Och när jag bara såg lite, lite snö kändes det riktigt bra. Linnéträdgården passerade jag och kunde läsa på en skylt att den öppnar den 1 maj. På webben står det preliminärt. En och en halv månad dit, ungefär… Hoppas, hoppas! English Bookshop är emellertid öppen, men bara för åtta kunder åt gången. Dit vill jag gå snart.

∼ ♦ ∼

Jag åt alldeles för mycket till lunch – se bilden nedan! Resterna från i tisdags fyllde magsäcken så pass att jag nöjer mig med mackor i afton i stället för kvällsmat.

Lunchlax och boken Fem små grisar

Rejäl laxlunch, rester från i tisdags, gjorde kvällsmat onödig för min del.

∼ ♦ ∼

Om du tror att kommunikation är prat har du inte lyssnat ordentligt citat Boklotsen

Jag skriver här då och då att kommunikation är svårt. Det är inget som har förändrat sig sen sist. Men det blir allt svårare att fungera under en tredjedel av dygnet. Det finns olika alternativ till förändring. Igår eftermiddag diskuterade jag ett alternativ som jag känner är intressant för mig. Idag på morgonen har jag gått vidare med detta. Allt är inte enkelt och jag måste föreslå saker som jag inte själv kan bestämma om. Utöver det måste jag kontakta en person jag inte känner, men som behöver få information om hur saker och ting förhåller sig. Det är tufft och jobbigt. Jag är ju tuff och jobbig, har jag fått höra. Men jag har också fått mig till livs att vissa saker ska jag inte behöva få höra och jag ska definitivt inte behöva känna mig hotad. Som sagt… Kommunikation är svårt och när den inte sker helt öppet eller bara delvis blir det ju bara ännu svårare. Kommunikation är till viss del prat, men det är betydligt mer än bara snack – inklusive outtalade ord – , liksom. Citatet på bilden ovan kommer från @boklotsen på Instagram.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis några saker jag inte gillar:

  • härskartekniker
  • att bli osynliggjord
  • att få omöjliga uppdrag
  • att bli hotad
  • att bli tagen i örat i andra hand
  • att bli censurerad
  • att bli pratad om bakom ryggen
  • dolda agendor

…med mera…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.