Pi-kvällen och Idus Martiae 2021: Ris för ryggen är ryggen


 Kära dagbok…

De två lediga dagarna försvann så snabbt. Så är det visst jämt. Fästmön har ibland bara en ledig dag för återhämtning med mera, jag har för det mesta två i rad. Ändå känns det inte som om det räcker nu. Inte ens vin ville vi ha i helgen – förrän igår. Då dukade vi fram var sin ostassiett och tog var sitt glas appassimento till Tunna blå linjen och första delen av Luther. Den senare visade sig vara en mycket brutal brittisk kriminalserie.

Ostassiett fikonmarmelad appassimento boken Solsvärta

Helgens första ostassiett dukades fram igår kväll.

 

Selfie på yogamattan

Plågad på yogamattan.

Tyvärr började rygga bråka igen och senare på kvällen fick jag mycket ont. Jaa, att slarva med övningarna straffar sig. Idag när jag vaknade gjorde det lika ont i ryggen och jag var rejält smärtpåverkad med kallsvett etc. Jag gjorde mina övningar i sängen och efter den heta morgonduschen drog jag på rejält med Linnex. Efter att ha kört med Linnex lite för ofta, när jag fick ont den där olycksaliga lördagen när vi var och handlade och jag jonglerade med kattsand, fick jag små utslag. De är borta nu, vilket en tyvärr inte kan säga om ryggvärken. Så det blev ett tjockt lager liniment på morgonen, nåt som jag sen repeterade under dan. Jag har svårt att göra övningar när jag jobbar, men jag tog in yogamattan och röda pallen till Bokrummet numera även arbetsrummet för understundom var jag tvungen att lägga mig på golvet med benen upp i rät vinkel. Det är enda sättet att avlasta ryggen och kunna slappna av.

∼ ♦ ∼

Tulpaner blandade färger

Snart är det vår, lovar tulpanerna.

Dagen idag blev lite ljusare än dagarna i helgen – vädermässigt. Tulpanerna på vårt matbord i Djungelrummet påminner oss om att det snart är vår. Sen blev det möten och jobb och jag är visst glad att jag har jobb, men… Kära dagbok, du känner till min position. Och sånt påverkar som jag sagt tidigare kroppen och det fysiska måendet.

Anna får dra ett tungt lass både hemma och på sitt jobb. Sen ett par veckor tillbaka kan jag inte ens tömma kattpottorna. Jag gjorde det i lördags med påföljd att det kom tårar för att det gjorde så ont. Anna står dessutom för matlagningen och även det mesta av städningen just nu. Jag är mest en börda för tillfället.

Annas jobb väntar mer än en vanlig omorganisation. Vid månadsskiftet återtar kommunen verksamheten. Det innebär, som du förstår kära dagbok, en hel del förändringar såsom nya chefer och delvis nya arbetssätt. Vi som vet hur det är, vet hur det kan bli när det blir bra och när det blir mindre bra.

Men vi försöker dra vårt strå till stacken, var och en på sitt sätt. Jag körde flera maskiner tvätt igår och att hänga på torkställningar är inget problem för ryggen – det står jag ju upp och gör. Bädda går också bra eftersom vi har en hög säng. Sen gick vi tillsammans för att handla igår även om affärerna vill att en går dit ensam. Ibland behöver vi hjälpas åt för att leta upp saker och så turas vi om att betala respektive packa varor. Lätta kassar kan jag bära.

Kort sagt kan en säga att jag har känt mig rätt risig idag. Ryggen har varit besvärlig och jag har suttit alldeles för länge. Det blev en kort kafferastpromenad där jag också passade på att köpa TV-tidningen. Mina steg var korta och jag svängde med armarna. Faktum är att ryggen kändes aningen bättre efter det. Det kanske blir en promenad senare efter maten också.

Risiga buskar

Jag har känt mig rätt risig idag.

∼ ♦ ∼

I kväll ska jag äta rester från helgen, Annas kycklingenchilladas. Sen blir det givetvis Atlantic Crossing klockan 21. Slutet närmar sig för Märtha & co och detta är näst sista avsnittet. Sen ska jag läsa förstås. Boken jag läser just nu kommer jag snabbt igenom. Jag började på den igår och har i skrivande stund läst ungefär en tredjedel.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Pi-kvällen och Idus Martiae 2021: Ris för ryggen är ryggen

 1. Men tråkigt att ryggen bråkar 😦 hoppas det snart blir bättring !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Slarvat med rörelserna jag ska göra, men i morrn blir det vårdbesök igen. Förhoppningsvis får jag god handpåläggning och mindre ont sen. Jag blir så himla grinig och okoncentrerad när jag har ont.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.