Lördag kväll den 13 mars och söndagen den 14 mars 2021: Gott, blandat och oro i magen


 Kära dagbok…

Gott och blandat

Lördagsgodis.

Lördagskvällen förflöt i fåtöljen. TV:n stod på, jag läste mest och åt godis. Nu blir det tack och lov inget melloskrål de närmaste lördagarna. Ändå måste jag säga att kvaliteten har varit högre än på flera år. Artisterna kan faktiskt sjunga – eller i alla fall de flesta av dem. Sen ska det dansas, showas och faras runt på scenen också. Jag orkar inte med att titta, tappar koncentrationen. Godispåse och en bra bok föredrar jag.

Efter eländet var det säsongsavslutning av Leif & Billy. Det brukar jag glo på, vanligen i väntan på nåt spännande program. Men ibland är faktiskt Leif och Billy rätt roliga. Som igår, när Leif  la en bajskorv i en färgburk. Jag veeet! Sån låg nivå är det på min humor.

Sista avsnittet av Hedersmordet såg vi också. Det är en brittisk serie i två delar, baserad på verkliga händelser. Påminner starkt om en familj som bodde i huset intill mitt i New Village. Hemskt. Fruktansvärt. Och inte vet jag om det är bättre nu. Det jag vet är att familjen som bodde nära mig nu har förlorat tre av sina barn.

∼ ♦ ∼

Även idag blev det ett sent uppvaknande och dito uppstigning. Jag känner mig bara så jävla trött och håglös hela tiden. Särskilt när jag vet att jag inte är ledig i morrn. Oron har byggt bo i magen. Enda dan jag kan vara hyfsat orosfri är lördag. Det är för lite, det räcker inte för återhämtning.

När jag vaknade hade jag ungefär 80 sidor kvar att läsa i den tredje delen om sekten på Dimön. Jag läste ut boken. Bokbytet blev till en deckare i lite lättsammare stil, men sen väntar del fyra och del fem i Dimön-serien i min TBR*-hylla. Det går inte att läsa sektböckerna direkt efter varandra, jag pallar inte. Nu blir det en mysdeckare emellan, det vill säga en av böckerna jag köpte igår.


Utöver att läsa har jag inte gjort så väldans mycket idag.
Efter frukost och dusch gick vi ner på stan för att jaga medicin på olika apotek och handla middagsmat. Gråväder, men plusgrader. Ändå var det lite skönt att komma ut och hemifrån en stund. Sen blev det eftermiddagsfika och några bitar choklad för min del. Tvättkorgen var knökfull, så jag har tvättat ett par maskiner också.

I kväll åt jag kycklingkorv, pommes och räksallad till middag. Det var gott och helt OK när de andra åt sitt fläskkött. Det fanns kycklingfilé till mig, men det gick bra med korv. Särskilt som jag visste att det skulle bli annat smaskens senare.

Kycklingkorv pommes räksallad bostongurka Staropramen

Kycklingkorv, pommes, en Staro och tillbehör till söndagsmiddag.


Senare blir det näst sista avsnittet av Tunna blå linjen
samt den första delen av fyra av brittiska Luther.

∼ ♦ ∼

I morrn är det dags för oron att blomma ut i full skala igen. Det är tur att det finns en liten kisse som håller sig nära. Citrus får mig ofta att skratta när saker och ting är tunga.

Citrus tittar fram från under skrivbordet

Tittut från under skrivbordet.

∼ ♦ ∼

*TBR-hylla = hylla med olästa böcker, books To Be Read


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördag kväll den 13 mars och söndagen den 14 mars 2021: Gott, blandat och oro i magen

  1. Vi tittar nästan allihop på Leif och Billy hemma, och oh, vad vi skrattar! Det är så skönt att få göra det, speciellt när man inte är på topp. Och i jämförelse med dem har man ju lyckats väldigt bra;) Kram!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.