Fredag kväll den 12 mars och Mazarinens dag 2021: Fredagsmys och lördagsdito


 Kära dagbok…

När jag precis hade tidsinställt gårdagens inlägg fick jag ett mejl med roligt innehåll. Ännu en gång har jag vunnit en bok hos Omnible där jag recenserar böcker. Nu kan jag vänta mig Henrik Bromanders bok Skymningstid nästa vecka. Boken kom visst ut så sent som förra månaden. Så roligt! Stort TACK till Omnible.

Glädjen stod så högt i tak att jag ville bjuda samborna på middag. Fästmön ringde in beställningen och jag tog en kvällspromenad över järnvägsspåren och Kungsgatan till Indian Kitchen. Maten var visst extra kryddad igår, även sambornas chicken tikka masala. Själv åt jag chicken vindaloo och den ska vara stark.


Resten av kvällen softade vi i våra fåtöljer
och kikade på TV4 Play på de tre sista avsnitten av Traces som vi inte hade sett liksom första delen av The Drowning som gick i torsdags kväll när Anna jobbade. Traces var riktigt bra, The Drowning hade en karaktär som var lite… jobbig. Men, men. Vi ser väl de tre återstående avsnitten på TV4 Play också nån gång. En vill ju liksom veta hur det går.

Vår minsta kicka Citrus var inte ett dugg intresserad av spännande TV-serier, men hon tyckte att Annas dator var spännande och ville lägga sig på tangentbordet. När hon inte fick det la hon sig på bottenplattan till klätterpelaren i vardagsrummet.

Citrus ligger på klöspelarens platta

Okejrå. Om jag inte får ligga på mammas tangentbord, så…

∼ ♦ ∼

Sektens barn och kaffe på sängen

Lördagsstarten var lite sen idag.

Idag var jag så jävla trött och Anna hade haft svårt att somna. Därför blev det sen uppstigning. Jag vaknade inte ens av mobilljuden. På helgerna har jag stör ej-funktionen på mellan 23 och 9, men klockan var lite mer än så när jag steg upp och gjorde kaffe. Jag hade varit uppe tidigare och gett katterna mat. Märkligt nog somnade jag om och sov som en sten. Sen blev det sedvanligt kaffe på sängen och en stunds läsning.

Jag tömde kattpottorna idag för första gången på nästan två veckor. Det gjorde så ont i ryggen att tårarna kom. Samtidigt känner jag att jag inte kan låta Anna göra allt tungt tråkigtjobb. Tillsammans fixade vi sen cooked breakfast. På min tallrik syns äggröra, stekt svamp, stekt tomat och stekt kalkonbacon samt rostat bröd. Jag lovar dig att jag stod mig på detta ända till eftermiddagsfikat!

Cooked breakfast

Cooked breakfast stod jag mig länge på idag.

 

Anna på bron

Anna på bron.

Vi traskade sen först iväg till Korgtassen för att handla mat och godis till kvällen och lite annat. Ingen av oss glömde plånboken idag. Vi gick hem med tre kassar med mera och på vår gård (!) träffade vi vår vanliga lördagskompis, min kollega M. Äntligen fick jag se hans sambo/fru, tror jag.

När varorna var inplockade gick vi ut igen för att få ljus och luft. Vi shoppade var sina prylar på Uppsala Bokhandel och somliga köpte sig även nåt vintageplagg på annat ställe. Och vad köpte är väl inte svårt att gissa? Nä, det blev två pocketböcker för 99 kronor tillsammans. En av böckerna stod faktiskt på min inköpslista. På hemvägen stannade vi till vid Café Linné för att fira Mazarinens dag.

Hemma igen slog jag en signal till Annas snälla mamma för att följa upp ett litet ärende. Sen satte vi fart med städning. Anna dammsög nästan hela lägenheten, resten tog jag. Jag torkade också av i badrummet och på gästtoan och bytte handdukar. Därefter satte Anna igång med matlagningen. Allt detta medan somliga i familjen bara låg på kökssoffan och latade sig…

Lucifer och Citrus i Annas kökssoffa

Somliga låg på kökssoffan och latade sig. Lucifer la sig lite för nära Citrus. Hon ser inte så bekväm ut.

 

Det blev lite senare middag idag, men god och smakrik. Anna lånade från diverse recept och lagade två sorters enchilladas. Jag och hon åt med kyckling, Gymnasisten fick köttfärs. Sen var det goda salsor, guacamole, cheezedip, nachos och öl. Supergott! Tyvärr kan vi inte äta det igen, för Anna minns inte riktigt hur hon gjorde…

Annas kycklingenchilladas med salsor guacamole ostdip nachos och öl

Kycklingenchilladas på Annas vis.


Nu ska jag starta kaffebryggaren 
och sen joina mina sambor som har börjat titta på melloeländet. Jag gör väl som vanligt: fikar, äter godis, lyssnar med ett halvt öra och läser en bra bok.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Musik, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 12 mars och Mazarinens dag 2021: Fredagsmys och lördagsdito

  1. Grattis till bokvinsten! 😀

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.