Torsdag kväll den 11 mars och fredagen den 12 mars 2021: En och annan liten guldkant – och stresspåslag


 Kära dagbok…

Snö utanför droppar på fönsterrutan

Vinter igen…

Ovädret kom även hit till mig i Uppsala, men det blev väl inte så jättedramatiskt. Snön som föll/faller har varit och är allt mer åt regnhållet. Det blåser en del om än inte orkan. Ett tag igår kväll snöade det ymnigt, så jag erbjöd mig att hämta Fästmön i bil när hon slutat jobba klockan 21.15.

Det blev i alla fall vinter igen, tyvärr. Nu hoppas jag att de höga temperaturerna och regnet snabbt gör att snön försvinner. Längtan efter vår och trädgårdsarbete växte sig allt större igår när jag bläddrade i tidningen Koloniträdgården som Annas snälla mamma skickade med i en bokpåse. Där kunde jag bland annat läsa om föreningen Viola, Uppsalas äldsta koloniträdgårdsförening. Föreningen fyllde 100 år i augusti förra året. Den ligger ett kvarter bort från där vi bor, ungefär… Nu har vi emellertid tillgång till Slottsträdgården där vi jobbar tillsammans med Annas snälla mamma. Och det är verkligen en härlig oas. Enklast att ta sig dit är med bil, vilket nu har försvårats eftersom det bara finns en hyrd parkeringsplats till Slottet och parkering på gatan nu är avgiftsbelagd.


Middag lagade jag till runt klockan 17.
Igår kväll åt Gymnasisten och jag potatisbullar med lingonsylt. Gymnasisten fick bacon till också. En helt OK vardagsmiddag.

Några goda ostar till senare fanns det inte så mycket av och appassimenton började ta slut. Men det blev ett par brödpinnar och var sin klick färskost med vitlök och örter samt ett halvt glas vin till mig och Anna. En liten guldkant, med andra ord.

∼ ♦ ∼

Lustigt träd på Storgatan mot grå himmel

Grå himmel, grått hus, men lustigt träd på väg till Korgtassen.

Fredagen jag vaknade till var trist. Dagen var fulltecknad av möten och efter bara en ledig dag väntade massor av mejl på svar och åtgärder. Jag fick ett högt stresspåslag, ont i huvudet, ont i magen och ont i ryggen.

Anna har varit ledig idag och gick iväg för att handla. Min kafferastpromenad blev senarelagd och i anslutning till Annas inköpsrunda eftersom Senila Damen hade glömt plånboken hemma. Det är tur att det inte är så långt till Korgtassen. Och bra att jag inte skippade min promenad idag igen – det blev ju ingen igår. Sen såg Anna till att fylla på mitt energibehov med lite eftermiddagssmaskens från Butiken på hörnet. Är det sånt som kallas för intern muta?

Kaffe med russintopp och kanelbulle

Intern muta?


I kväll tar vi maten från
indiern på Kungsgatan på andra sidan järnvägen och sen blir det nog lite spänning via nån play. Det är fredag och två lediga dar ligger framför mig. Kan knappt tro att det är sant… Jag ska läsa och ägna mig åt sektungar. I skrivande stund återstår ungefär 180 sidor. I morrn behöver vi säkert handla igen och dammsuga.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.