Onsdag kväll den 3 mars och torsdagen den 4 mars 2021: Så soligt och roligt


 Kära dagbok…

För somliga var det en solig och rolig dag igår. Familjen Katt njuter av solen, om än på olika vis. Mini och Lucifer vill gärna ligga på klöspelaren på balkongen. Tyvärr kan de inte göra det samtidigt – de tar till tassar och klor för att få bästa platsen. För det mesta är det Lucifer som vinner. Han är ju störst. Då lägger sig Mini ofta nån helt annanstans. Citrus har insett att solen når Fästmöns fåtölj på eftermiddagen. Om fåtöljen är ledig kan hon lägga sig där. Under arbetsdagen är hon annars mest inne hos mig i Bokrummet och sover på före detta hallstolen.


Så soligt och roligt var det annars inte igår.
Var och en har sina krämpor och tycks ha sina ”demoner”. Men en rolig grej var att varorna jag nätshoppade från Rituals igår hade en leveranstid på en till fyra dar. För mig skulle det ta en dag. Jag fick nämligen sms från PostNord med en fråga om när jag vill ha varorna. Mellan klockan 10 och 15 idag blev det bestämt. Det kallar jag assnabbt, ju. Rituals har annars varit ganska krångliga att ha att göra med, i alla fall online. Svarstiderna på enkla frågor har varit långa. Idag kom varorna vid 13.30. Det var ett stort, men ganska lätt paket, med fyra beställda varor – och en liten present. Det tackar jag för!


Åter till gårdagen!
Nån större hunger kände jag inte, men vi behövde få i oss nåt båda två. Jag dukade fram var sin ostassiett med tillbehör. Två glas chianti blev det också – ett till ostarna och ytterligare ett lite senare. Lyckoviken och Renées brygga såg vi efter ”middagen”.

∼ ♦ ∼

Onsdagen jag vaknade till var kall. Termometern visade tre minusgrader. Temperaturen steg under dan, men inte mycket. Det blev i alla fall lite soligt av och till under dan. Ryggen är ytterligare ett snäpp bättre, bland annat är jag inte lika sned (högerlutande) som jag har varit. Ont får jag när jag sitter för länge och det gör ont när jag går. Det onda trycker dessutom mot buken, känns det som. Ja ja, det är väl inte riktigt läge att söka vård just nu, men hur det än är har jag bokat tid 10.30 i morrn. Det är gångavstånd så jag gör två flugor på smällen i morrn – kafferastpromenad och vårdbesök samtidigt.

Dagens kafferastpromenad gick i princip runt ett par kvarter. Några gånger högg det till i ryggen, men inte så att jag blev panikslagen och inte kunde fortsätta. Jag tog mig hem utan strul.


Och så lite jobb: En av texterna, som alltså var lite mer än ett underlag,
jag skrev i veckan publicerades i morse, den andra på eftermiddagen. Det är inte jag som står som avsändare utan en chef, men det är i princip mina texter rakt av. Så får det väl bli framöver, ytterligare ett steg i osynliggörandet. Men jag samarbetar bra med just den chefen och eftersom jag får både återkoppling och tack känns det helt OK. Eftermiddagen var vikt åt en nätverksträff via Zoom. Det blev en inspirerande föreläsning och en lite mindre inspirerande för mig. Det var under den senare det började snöa. Utanför fönstret… Sen kom solen igen. Vår eller..?

∼ ♦ ∼

Paketet från Rituals var inte det enda som kom genom ytterdörren idag. Med vanliga posten kom ett brev från Bolagsverket och ett paket med en bok för recension från Hoi Förlag.

∼ ♦ ∼

Anna har varit ledig idag. Skönt för henne, men säkert tråkigt. Vi gör ju aldrig nåt på våra lediga dar – mer än halvt om halvt bryter ryggen. I kväll blir det varm mat, jag har tagit fram en färdigrätt ur frysen, kycklinglasagne, Anna lagar sin mat. Klockan 20 ska jag starta Duo-appen och får sista gången den här säsongen amatörvärdera antika föremål i Antikrundan.

Dafgårds kycklingfamiljelasagne

Kycklinglasagne till hela min familj, dvs mig.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdag kväll den 3 mars och torsdagen den 4 mars 2021: Så soligt och roligt

 1. Riktiga soldyrkare dom där kissemissarna 🙂

  Tråkigt att ryggen bråkar med dig, hoppas det snart blir bättre, kanske doktorn har råd idag, hoppas det !!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja de älskar solen. Det är synd att vi måste fälla ner persiennerna på balkongen sen när det blir soligare, det blir som ett växthus där ute. Men just nu är det ganska behagligt där ute – åtminstone för kissar. Och den som inte hittar nån bra plats där ute hittar uppenbarligen en inomhus. 😛

   Jag fick jättebra råd och blev bra undersökt. Bara att få höra att det inte är diskbråck eller artros är en lättnad.

   Gilla

 2. Tofflan skriver:

  Ja fast nu är det andra orosmoln… 🤢

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.