Fettisdagskvällen och onsdagen den 17 februari 2021: Det är försent, men rent generellt kan det bli lite bättre


 Kära dagbok…

Morotskaka är betydligt bättre än semla, enligt min mening. Igår, till exempel, bjöd Fästmön mig på morotskaka i stället för semla. Det blev jag så mätt på att jag nöjde mig med ost, kex, fikonmarmelad och ett glas ripasso till middag. Ja, det blev faktiskt ett och ett halvt glas vin – ett till ”maten” och ett bara för att det är gott och för att jag kopplar av bättre och somnar lättare. Vinet drack vi för ungefär ett år sen – kolla länken ovan! Det är ett riktigt bra vin för en lika billig penning som 2020. Rekommenderas!


Jag läste ganska mycket igår kväll.
I min bok på gång har jag cirka 100 sidor kvar. Den är fortfarande mysig och inte så spännande. Den passar mig och mitt liv just nu. Mer säger jag inte, kära dagbok, innan jag har läst ut den.

Min kväll avslutades med Lyckoviken på TV3. Igår var det ett rätt OK avsnitt, men jag börjar tycka att alla snart har varit misstänkta för mord. Nåja, det är en stunds underhållning, hur det nu än låter kopplat till mord…

∼ ♦ ∼

Yes Brandgult

Yes. Det kan bli bättre rent generellt, men inte just nu.

Onsdagen bjöd på sex minusgrader i starten. Solen gjorde sina tappra försök att titta fram under förmiddagen. Min dag inleddes med kattpottömning, påfyllning av sand och dusch. Sen hittade jag en kattspya farligt nära gårdagens rena tvätt. Tvätten hade som tur var klarat sig.

Min fysiska hälsa är i dagsläget ganska OK. Jag plågas fortfarande av ett ringande i vänster öra, men ryggen – ta i trä! – har inte ställt till några problem. Magen är som den är och det är inget nytt. Min psykiska hälsa vill jag helst inte skriva om idag, kära dagbok. Jag mår bara inte bra, jag vet vad som orsakar det och för tillfället kan jag inte göra nåt åt det. Det kan emellertid bli lite bättre rent generellt framöver om vissa saker faller väl ut.

Kafferastpromenaden var grå och även om det var lite varmare, blåste en kall, nordlig vind. Roligast var att träffa en gammal bekant på ett övergångsställe. Det blev en pratstund IRL, så promenaden blev inte så lång. Men pratstunder är inte fy skam i dessa tider.


Jag jobbade på som vanligt den här onsdagen.
Passade på att kolla en del utrikes positioner och drömma lite. Det är tyvärr försent. Försent för ”allt” här i livet. Bara att försöka acceptera och gilla läget, stoppa undan drömmarna som inte leder nån vart. Jag är trots allt glad för kärleken, för den är störst av allt ju. Sen kan jag, precis som vem som helst, bli less och lack på att sopa, tvätta, ta hand om kattskit, gå med sopor etc dag ut och dag in.

Blå kvällshimmel med moln

Det är försent.

∼ ♦ ∼

På måndag fyller nästa person bland mina nära och kära jämnt. Den här gången är planen att vi delar upp oss lite när det gäller firandet. Anna och jag och ytterligare två personer ska uppvakta på söndag. Inga barn ska med. (Gymnasisten har dessutom deklarerat att han vill ha skjuts ut till Förorten på fredag kväll för att tillbringa februarilovet hos sin pappa, så det ska jag väl göra.) Anna och jag har planerat diverse inköp. Eftersom Anna har varit ledig idag och är det även i morrn blir det mest hon som sköter det praktiska. Vi gör det sista tillsammans på söndag.

Trädtopp och blå himmel

På söndag hoppas vi på blå himmel och fint firande.

∼ ♦ ∼

I kväll blir det pasta och olika sorters korv till middag. Det är inget som jag särskilt vill se på TV, så jag får ägna mig åt ett litet mord i stället. Och gå ut med lite fler sopor (tomflaskor), kanske.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis ett par bilder ur verkligheten från i eftermiddags. Anna hade varit och handlat och bland annat köpt några kex. Jag gick ifrån datorerna för att fika med henne. Gissa vilka som tog över hemarbetsplatsen..?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.