Måndag kväll den 1 februari och tisdagen den 2 februari 2021: Snodd mat, ärligt middagsskapande och mera snö


 Kära dagbok…

Gnocchi med kycklingfärs och dolmio

Lyckat resultat i köket igår.

Igår gjorde vi det igen, nåt vi gör alldeles för sällan: vi lagade mat tillsammans. Nu är väl både Fästmön och jag vana att ta ut svängarna i köket när en kan härja där fritt och allena. Att fixa käk tillsammans är lite av en… övning/prövning. Men det är inte rättvist om Anna alltid ska laga mat. Samtidigt är det ju oftast jag som dammsuger. Ja ja, vi gör väl kanske mer av sånt vi är bättre på.

Igår blev resultatet av matlagningen väldigt lyckat. Anna gjorde en Dolmiosås på köttfärs, jag på kycklingfärs. Till detta åt vi alla tre gnocchi. Gnocchi? Ja, när ICA Maxi hade levererat fel påse till oss en gång trodde jag att Anna hade beställt just gnocchi (två paket) och stoppade in dem i skafferiet. Den som skulle ha pastan blev då utan, fast det visste jag ju inte. För övrigt blev den utan bananer och syltlök den gången också… Men killen på ICA sa att vi fick behålla utan kostnad det som jag hade lyckats packa upp och stuva undan eftersom jag inte visste exakt vad som var beställt. Det är Anna som lägger in beställningarna hos ICA och ibland beställer hon ju saker som jag inte vet om. Gnocchin hade hon inte beställt, men den var jättegod tyckte vi. Ett paket okokt återstår. Och så blev det en lunchlåda till Anna idag och två till mig i frysen. Suveränt!

Annas snälla mamma ringde mitt i middagsskapandet, så jag bad att få ringa efter maten. Det blev en lång pratstund hon fick sen – både med mig och sin dotter. Vi hade tänkt ringa senare, nu förekom hon oss.

Jag hade ont i både rygg och huvud igår, men jag klarade av att se premiäravsnittet av Atlantic Crossing. Det var mycket bra och gripande om kungafamiljen i Norge när tyskarna anföll landet under andra världskriget.

∼ ♦ ∼

Vinter utanför Bokrumsfönstret

Det är vinter utanför fönstret i Bokrummet.

I morse skulle det vara varmare än igår och snöa. Det var lika kallt och det snöade inte. Först. Runt åttatiden kom snön och temperaturen steg. Stora tunga flingor dalade ner utanför fönstret i Bokrummet, min arbetsplats sen flera månader. Anna hade bytt arbetspass och jobbade dag i stället för kväll, så hon fick gå iväg när det var som kallast. Gymnasisten fick gå i snöfallet i stället. Idag var han lite tröttare än igår, men det gick ändå bra att väcka honom. Jag tömde som vanligt kattpottorna. Efter frukost körde jag igång diskmaskinen. Den plockade jag ur på lunchen. Under tiden min datorutrustning startade sorterade jag tvätt som tvättmaskinen skulle få jobba med på eftermiddagen när Anna hade kommit hem. Tvätten hängde jag i Salen tills vidare.

Jobbmässigt idag grejade jag bland annat med några uppdateringar på vårt intranät, lämnade språkliga synpunkter på texter samt hade ett Zoom-möte med chefen. Mitt e-recept hade skrivits och skickats iväg igår, så idag tog jag en ut friskvårdstimme (!) för att gå till ett apotek lite längre bort och hämta ut medicinen. På hemvägen mötte jag vår BRF-ordförande och fick en liten pratstund samt Gymnasisten, på väg till lunch med sina klasskompisar.

∼ ♦ ∼

I kväll äter vi lax. Anna har köpt en hel sida och det brukar bli så gott när den tillagas i ugn. På TV-agendan står Lyckoviken.

I övrigt blir det med all säkerhet läsning. Sekt-boken börjar bli rejält tung nu. Och tänk… det kan faktiskt vara så där i verkligheten också… Igår hade jag sms-kontakt med vännen FEM som ju var den som gav mig första boken i Dimön-serien i födelsedagspresent förra året. Vilken tur..! Lite sämre tur hade jag med utdelningen av vinstboken, del fem i serien. Brevbäraren orkade visst inte (?) bära den till min lägenhetsdörr utan den skickades till utlämningsställe. Det får jag besöka i morrn.

Citrus är en liten bokmal hon också och besökte ett hörn mellan två bokhyllor. Hon blev lite rädd när grannen kom hem i rullstol och det slamrade ute i trapphuset.

Citrus gömmer sig mellan bokhyllor

En liten bokmal? Citrus blev lite rädd för grannen idag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.