Den första februaridagen 2021: Fortsatt skitkallt


 Kära dagbok…

Tolv minusgrader på termometern

Skitkallt i morse.

Igår kväll när vi skulle åka ut till Förorten var det runt åtta grader kallt här i stan. Under resans gång sjönk temperaturen till minus 13. Inte klokt, tyckte jag, men gladdes åt att både rattvärme och sätesvärme och värmen i bilen fungerade. Och att bilen överhuvudtaget fungerade. I morse visade appen 14 minusgrader här, medan termometern utanför köksfönstret stod på exakt minus tolv grader. Oavsett, den här första dagen i februari startade skitkallt. Temperaturen skulle stiga något under dan för att sen sjunka igen till natten. I morrn, tisdag, kan vi eventuellt få snö. Det enda bra med det är att det blir lite varmare. Asså jag vill inte ha vinter nu. Jag vill ha sol och vår och jag vill kunna åka till Slottet och påta i Slottsträdgården tillsammans med Fästmön och Slottsfrun. Men det lär dröja… Än så länge får vi nöja oss med att drömma och planera det vi ska så och sätta i jorden. Det lär bli annorlunda i år eftersom Slottsherrn inte är med oss. Jag ska försöka se till att jag håller ordnining och reda i hans bod, det är det minsta jag kan göra.

Mediciner

Förnyade recept på alla tre.

Innan min arbetsdag startade passade jag på att förnya några recept. I dessa tider är det bäst att göra det i god tid så att en plötsligt inte står där utan. Det hände med en sort i våras, men då hade jag tur och hittade ungefär motsvarande – i en hälsokostaffär. Den viktigaste medicinen för mig är den jag tar mot bråcket på magmunnen. Om jag skippar den blir det kräkningar till följd och det är inte roligt för nån. Efter lunch kom besked om att receptet är förnyat. Det får bli morgondagens ärende på kafferastpromenaden att gå och hämta ut medicin. Idag är det annars ryggen som har jäklats. Gissar att det beror på kylan. Jag kör stenhårt med Linnex och sen försöker jag hoppa upp och studsa lite så att jag inte fastnar i en stel, sittande position. Lite svårt dock när en har datorn som sitt främsta verktyg. Det var i vart fall inga möten idag, alltid något.

Halv åtta knackade jag på Pojkrummet för att väcka Gymnasisten. Han ska nu ha växelvis undervisning, dvs varannan vecka på skolan, varannan på distans. Bara det att redan idag var en lektion inställd – som så ofta. Han var emellertid hyfsat glad och pigg i morse när han traskade iväg. Gissningsvis känner han som de flesta andra att det är tråkigt att jobba enbart på distans.

Själv harvade jag på här hemma tillsammans med mina tre assistenter. En tyckte mest att jag störde (Citrus), en undrade vad som pågick (Lucifer) och en tycker att hon är en sån stor stjärna att hon inte behöver jobba (Mini).

Jag har en viss elektronisk kontakt med kollegor och det är roligt, men samtidigt känner jag mig allt mer isolerad. På helgerna försöker jag gå ut och vara ute minst 60 minuter för att åtminstone se folk på håll. På vardagarna fortsätter jag mina kafferastpromenader kylan till trots. Idag var det i alla fall ganska soligt, alltid något. Jag passade på att göra ett ärende på promenaden också, köpa TV-tidningen. På så vis blev det lite mer meningsfullt.

∼ ♦ ∼

I kväll blir vi tre vid matbordet. Jag tror att det står pastasås på menyn. Vi får försöka hjälpas åt eftersom hela hällen blir full av kastruller och pannor.

Senare ska jag glo på premiäravsnittet av Atlantic Crossing klockan 21 i SvT 1 där Sofia Helin spelar kronprinsessan Märtha av Norge.

∼ ♦ ∼

Och på tal om… ingenting. Nya ICA-Stig… Blev inte det lite… tramsigt med en av var? Så lagom, så… svenskt. Sen undrar jag inte hur det är om Lars och Junior ska skiljas eller inte. Finns det inga vettiga nyheter???

Citrus på mattan i Bokrummet

Citrus undrar också om det inte finns några vettiga nyheter.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Krämpor, Mat, Media, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.