Tisdag kväll den 26 januari och onsdagen den 27 januari 2021: Upprörande (olika grader av)


 Kära dagbok…

Jag var ganska upprörd igår efter eftermiddagens, som jag uppfattar det, slöseri av min tid. Det var gott att sätta sig ner och inta Korgtassens fisksoppa med örtcrème fraiche, extra räkor, oststicks och bröd. Soppan har vi fått tidigare i en helgkasse, men ibland går den att köpa separat. Fästmön var iväg och handlade igår och ett av mina middagsförslag var just denna soppa. (Anna kompletterade med räkorna!) Matig och värmande passade den extra perfekt igår när sinnet var upprört och utomhustemperaturen på väg ner.

Fisksoppa med räkor o örtcrème fraiche samt ostmacka och oststick

Tisdagssoppa med fisk från Korgtassen.

 

Bitmoji Tofflan WTF

WTF TV4?!

Men det finns fler saker än slöseri med min tid som är upprörande. Visst blir jag skitförbannad på TV4 som har börjat köra första delarna av vissa serier på TV för att sen låta serien fortsätta på Play. Ett exempel på det visade sig vara Traces som vi såg härom kvällen. Inte OK alls, alla har inte möjlighet eller ens lust att kolla på det sättet. Det är bra att Play finns, det är inte det jag säger, men det ska inte ersätta vanlig TV. Då stängs många tittare ute. Dåligt, TV4! Eller rättare sagt: Jävla löjl! Jag tänker titta ännu mer sällan på kanalen än jag redan gör efter detta påhitt – även om jag kan följa serier på Play. Kanske inte gör så mycket om min TV-kanals-leverantör utesluter TV4 från sitt basutbud, faktiskt…

Ännu mer upprörande… och detta är verkligen upprörande! – är det faktum att det var 100 år sen kvinnlig rösträtt infördes i Sverige. Vi vuxna kvinnor har alltså bara kunnat rösta i ett sekel, inte mer.

Men mest upprörande eller kanske mer uppslitande och tänkvärt av allt är att det idag är Förintelsens minnesdag. Dagen uppmärksammas till minnet av att Auschwitz-Birkenau befriades 1945. Det är alltså bara 76 år sen… Bara… Även detta är så nära i tid. Och glömma får vi aldrig! Jag skickar därför med ett lästips. Hédi Frieds lilla bok Frågor jag fått om Förintelsen. Den kan alla läsa. Den bör alla läsa, tycker jag.

Hedi Frieds bok Frågor jag fått om Förintelsen

Den här kan och bör alla läsa.

Men jag var inte bara upprörd igår kväll. Jag tog det lugnt, läste en hel del och så såg vi på Lyckoviken. TV3 har i det här fallet tänkt till och visar ett nytt avsnitt klockan 21 på tisdagar och repriserar avsnittet klockan 20 på onsdagar. Sen finns programmet också att se på nätet, men då får en betala.

En som inte brydde sig alls om nåt upprörande var lilla kissan Citrus. Hon var bara söt som alltid.

Citrus på rygg

Söt-kissan Citrus var inte upprörd alls igår.

∼ ♦ ∼

Tofflan bär böcker på datorskärmen

Medan jag väntar på att de andra ska ansluta till mötet bar jag lite böcker – på skärmen.

Onsdagen jag vaknade till var grå och kall. Jag började dagen med sedvanlig kattpottstömning, dusch och frukost. Arbetsdagen inleddes med en arbetsuppgift som var en ren sekreteraruppgift, vilket jag också påpekade. Men jag gjorde likväl en insats. Jag hade inte så många akutgrejor på agendan idag och bara ett Zoommöte i kombo med lunch. Medan jag jobbade fick tvättmaskinen jobba lite också. Lunchmötet via Zoom blev över förväntan bra. Jag insåg hur mycket jag saknar vissa kollegor, både som personer och som jobbarkompisar…

Kafferastpromenaden blev kall, hal och rask. Det var ren is under snön på vissa ställen, men i Höganäsparken var det nog barnen som ordnat isbanorna. I vart fall var det skönt med lite ljus och frisk luft.

∼ ♦ ∼

I kväll ska jag äta kycklingpytt. Familjen Katt får kanske tonfisk till middag. Sen ska vi göra det vi är bäst på – soff-/fåtöljhäng.

∼ ♦ ∼

Igår kom det papper till oss och till grannarna där folk kan poströsta och välja in mig eller inte i BRF-styrelsen. Det ska bli spännande att se resultatet om lite drygt en månad. Jag tror att det vore intressant att få jobba i den här ganska lilla föreningen. Den förra BRF-föreningen jag bodde i var mer än tio gånger så stor. Där var jag med i styrelsen ett par år innan jag gick ur eftersom ordföranden tyckte att jag skulle prioritera styrelsejobbet framför mitt ordinarie lönearbete… Så är det inte här där jag bor sen snart två år tillbaka. Såväl ordförande som ledamöter är trevliga och välkomnande och jag har i förväg tydligt och klart fått veta vilken typ av uppdrag jag ska få om jag väljs in.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.