Torsdag kväll, fredag och lördag den 21 – 23 januari 2021: Det har gått ett par dagar…


 


Kära dagbok…

Det har gått ett par dagar och allt jag har gjort vill jag inte skriva om och visa upp här eftersom det handlar om Fästmöns familj, inte min. Men, kära dagbok, jag skrev ju sist att fredagen innebar att vi skulle ta avsked av Generalen och det gjorde vi. Det avskedet blir det inget skrivet om, det är alltför privat och berör, som sagt, Annas familj som jag inte vill ”hänga ut till allmän beskådan”.

∼ ♦ ∼

Torsdagskvällen innebar att vi hyfsade resterna från onsdagen, det vill säga åt våra ugnsbakade (säger en så?) korvar. Potatismos gjorde vi nytt, förstås. Det var gott och mättande.

Potatismos och kycklingkorv grönsaker

Korvrester till middag på torsdagskvällen.


Somliga försökte naturligtvis få en smakbit
och själva tiggeriet blev nog övermäktigt. Herr Katt somnade fint i soffan. Han är liksom en halv soffa lång…


Det andra avsnittet av säsongens Antikrundan 
tittade jag på. Och givetvis amatörvärderade jag med duoappen. Det gick väldigt bra, men upp till expertnivå nådde jag inte. Kul ändå!

Antikkunnig 21 jan 2021

Diplom som antikkunnig i torsdags.

∼ ♦ ∼

Igår, fredag, hade jag tagit en semesterdag. Jag började dagen med att läsa ut en fantastiskt bra debutroman. Bokbytet blev till den näst sista julklappsboken som är kvar att läsa, en mer traditionell kriminalroman.


Avskedet skedde under eftermiddagen. 
Därpå följde en middag vars mat och dryck kommer i nästa inlägg. Stort TACK till Annas snälla mamma för allt det goda inklusive samvaron.

∼ ♦ ∼

Idag var vi jättetrötta. Eller… vi var båda två uppe och sprattlade lite under tidiga morgontimmarna, men sen sov vi till halv tio ungefär. Det blev sedvanlig start på en ledig lördag, det vill säga läsning och kaffe på sängen. Efter frukost och dusch gick vi till Kvarnen för att handla i var sin affär. Sen gick vi hem och upptäckte att nåt var galet med en förpackning som Anna hade handlat. Vi packade på oss och gick tillbaka till Korgtassen och bytte varan innan vi tog en promenad i det blåsiga vädret på jakt efter solen. Eftermiddagskaffe intog vi hemma och fikabrödet kom från Landings idag.

∼ ♦ ∼

I kväll äter vi kyckling och potatisgratäng, dricker Johanna från Länna dryckeshandel och ser på Stjärnorna på Slottet.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.