Onsdag kväll den 13 januari och torsdagen den 14 januari 2021: Tur och otur och snö hela dan


 Kära dagbok…

Jag var förvånansvärt pigg igår kväll och fick mycket gjort (se gårdagens dagboksinlägg!). Då smakade den uppvärmda matlådan ännu bättre även om korven var skumgummiaktig. Familjen Katt höll mig sällskap i köket under hela middagen, trots att de hade fått kvällsmat före mig. Uppenbarligen var de vrålhungriga eftersom alla tre skålarna var renslickade. Men så hade ju Lucifer kräkts tidigare. I morse var det Minis tur att spy och min otur att torka spya. Som tur var hamnade den mest på golvet i Bokrummet och gick lätt att torka upp. En får inte vara kackelmagad när en har katter.

Men åter till mat. När en har jobbat lite fysiskt smakar det alltid godare att äta, nästan oavsett vad en har. Kycklingkorv och makaroner, från frysen till micron, var riktigt gott.

Makaroner och kycklingkorv mjölk boken Alma

Från frys till micro – och min tallrik.

Resten av kvällen läste jag mest, det gjorde jag även till maten som synes ovan. Det blev bokbyte igår kväll från en kvinnohistorisk roman till en true crime-bok. Den förstnämnda hade jag fått för recension, den andra köpte jag på rea i fysisk bokhandel strax efter nyår när jag var dit med Fästmön som skulle köpa ny kalender.

Böckerna Alma en kvinnohistoria och Trippelmordet i Uddevalla

Bokbyte från kvinnohistorisk roman till true crime.


Jag kollade också på första delen av danska serien
(med svenska skådespelare också) Utredningen. Den var riktigt bra och obehaglig, framför allt för att jag vet att den är baserad på verkliga händelser. Anna hann hem i tid, nästan. Jag hade per sms erbjudit hämtning i bil, men hon såg inte det förrän hon gick och då kände hon att hon lika gärna kunde promenera. Idag på förmiddagen gick hon tidigare till jobbet för att få sin första dos vaccin. I kväll ska jag hämta henne om det inte snöar förskräckligt.

∼ ♦ ∼

Det har faktiskt snöat nästan hela dagen. På dagtid har temperaturen legat på knappt tre minusgrader, men väderappen säger att temperaturen ska sjunka neråt nio grader kallt. 

Jag jobbade på under förmiddagen, bland annat skrev jag ett utkast till en rutin. Sen tog jag min sedvanliga fikarastpromenad på en kvart. Det var inte så skönt att promenera idag. Visserligen var det plogat, men det snöar ju hela tiden och då måste det plogas hela tiden också. Några bilder tog jag innan jag slank in på Butiken på hörnet för att inhandla middag (räksallad). En kvart senare fick jag sms från en kollega som passerat butiken och tänkt köpa med sig kaffe – men då var där fullt av folk. När jag köpte salladen  var där inte en människa förutom hon som jobbade! Nästa fikarapport per sms kom från Trianon – lika fullt där. Alltså… vad är det med folk? Hört talas om pandemi..?


Lunch och eftermiddagsfika hann jag med innan arbetsdagen var slut.
Jag kör på varma koppen och varierar mellan sparris-, räk- och kantarellsoppa. Idag blev det sparris. Till soppan åt jag gott rågbröd. Till eftermiddagskaffet blev det en russintopp. Jag hann läsa en stund innan det var dags att skutta ut på stora parkeringen och träffa en kollega för att låna ut Den långa vägen hem. Så glad att nån delar min förtjusning i Louise Pennys Gamache-serie!

Och middagen senare på kvällen blev som jag nämnt räksallad från Butiken på hörnet. Så stora och fina räkor och mycket mättande.

∼ ♦ ∼

I kväll är det säsongspremiär för Antikrundan. Den här säsongen blir det inga värderingar bland en massa folk, utan värderingar hemma hos människor. Jag tänker givetvis titta! Jag har telefonerat med Annas snälla mamma och hon ska också titta.

∼ ♦ ∼

Familjen Katt hälsar för övrigt att de mår bra, trots kräkningar. Citrus och Lucifer vill båda ligga i min skrivbordsstol från jobbet, men får inte plats att göra det samtidigt. När jag lämnar stolen täcker jag sittdelen med en plastsäck. Och när jag jobbar får de hålla tillgodo med Annas Bruno Mathsson-stolar i Pojkrummet. Mini, som är en lite äldre dam, trivs bäst i en mjuk skinnfåtölj. På bilden har hon lagt sig i Annas.

∼ ♦ ∼

I morgon är det helg, jag ska bara jobba först. Anna är ledig fredag, lördag och söndag. Det kan hon behöva med tanke på att hon fick första sprutan vaccin idag. Det kan ju bli så att hon får vissa symtom och inte känner sig jättepigg. Mat till fredagen har vi hemma (kyckling) att tillaga. Jag har beställt var sin kasse Helgens goda från Korgtassen, denna gång till lördag. Då ska vi hitta havskräftor, aioli, bröd, lax med romsås och ugnsrostade rotfrukter samt lemon curd med mandelflarn och vaniljkräm. Bara 199 spänn per skalle, men nu är det försent att beställa – beställningen ska göras torsdagar före klockan 12! (Ibland kan en förstås ha tur och få ta andras kassar om de har otur och till exempel blir sjuka.)

Över mig hänger resten av nerplockningen av julbelysningar i fönstren samt granresterna som ska fraktas till återvinningscentral. Det får bli i helgen helt klart! Då ska jag också svara på Toms långa mejl där han efterfrågar fakta om min pappas farfars far för sin släktforskning. Tur att farfar skrev en bok där jag kan hitta svaren på frågorna.

∼ ♦ ∼

Men nu ska jag ta kväll och sätta mig och läsa. Eller kanske bara blunda en liten stund, som den här lilla puddingen a k a Citrus.

Citrus halvsover i Bruno Mathssonstol

Lilla puddingen!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.