Söndagen den 27 december 2020: Bokbytar/-köpardag


 Kära dagbok…

Söndagen innebar några timmar ensamtid för mig. Jag tillbringade dem vid datorn och i badrummet. Passade bland annat på att fila mina försummade fötter. Jag hann också ringa en vän. Men en koll på nätet visade att Akademibokhandeln på Stora torget hade öppet. Det passade perfekt med en promenad dit upp för att byta en julklappsbok som jag hade fått två ex av. Jag hade sett ut två tänkbara böcker och enligt nätet skulle båda finnas i butik. Fel. En av böckerna fanns. Och den kostade lika mycket som julklappsboken. Lätt som en plätt att byta. Fel. Uppenbarligen är personalen i kassan inte utbildad i att tala om för kunderna vad man gör innan man gör det samt erbjuda alternativ. Det hade gått alldeles utmärkt att byta böckerna rakt av – om personalen hade kännedom om det. Nu blev det i stället två (2) banktransaktioner. Det kändes inte bra. Så låt oss säga att mitt förhållande till Akademibokhandeln, som var lite kyligt innan idag, nu är tämligen frostigt. I vart fall kom jag hem med Elly Griffiths senaste bok i Ruth Galloway-serien, Irrbloss. Tack för julklappen får jag säga till Fästmön vars bok jag kunde byta tack vare att kvittot fanns kvar. När jag sen kom hem satte jag sprätt på presentkortet jag hade fått från Annas snälla dotter och Boy Wonder hos Bokus. Det blev Louise Pennys senaste bok i Gamache-serien, Den långa vägen hem. Stort och varmt tack även för den.

∼ ♦ ∼

Idag blir det inte julmat till middag. Anna och jag möttes på seneftermiddagen och gick och köpte goda ostar, druvor och päron till middag. Nåt gott vin hittar vi med all säkerhet i vinskåpet. I morrn ska vi äta grekiskt. Det gäller att planera maten så att en inte blir nån smalis. 

Familjen Katt är en trio som nästan alltid är hungrig. Mini har lyst lite med sin frånvaro, men rejsade kors och tvärs i hemmet medan jag telefonerade. Lucifer och Citrus ställde sig i tidig matkö ute i köket när Anna diskade en julklapp.

Citrus och Lucifer i matkö

Citrus och Lucifer ställde sig hoppfullt i matkö.

∼ ♦ ∼

Nu ska jag läsa en stund. Första julklappsboken har varit över förväntan. Fortsätter den som den har börjat landar den mjukt i fem rosa tofflor.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.