Ett lite mer kostsamt rött: Feudo Montoni Vrucara Nero d’Avola 2013


Ett inlägg om ett rätt prajsi men gott vin.


 

Feudo Montoni Vrucara Nero d'Avola 2013

Ljuvligt lång eftersmak.

Jo ibland är det faktiskt så att ett vin som kostar lite mer är bättre än ett billigare. Igår luftade vi en flaska Feudo Montoni Vrucara Nero d’Avola 2013 som Fästmön fick av mig till nån födelsedag, kanske..? Jag minns att jag valde det ur ett specialsortiment. Kanske skulle hon ha sparat den ett tag till och öppnat den till en fin middag. Nu blev det vårt sedvanliga kvällsgodis: smakrika ostar och kex. Men tro inte att jag klagar – möjligen Anna. Det här vinet är nåt riktigt speciellt!

Enligt webben kostar en flaska av det här vinet och denna årgång runt 300 spänn. Det är från Sicilien och gjort på druvan nero d’avola. Alkholhalten ligger på 14 procent.


Vinet är klassat som mycket fylligt, ganska lent, torrt och mjukt.
Enligt olika källor på nätet smakar vinet mörka bär, ek, tobak, kryddor och örter. Det rekommenderas till rätter av nötkött eller lammkött samt pastarätter.

Jag håller fullständigt med om att vinet är fylligt – både till doft och smak. I doft och smak är också de mörka bären och kanske… plommon tydliga. Smaken är samtidigt kryddig och visst, tobak anar jag. Eftersmaken är ljuvligt lång.

Det här det bästa vinet jag har druckit på länge. Då blir givetvis omdömet det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.