Söndag kväll den 20 december och måndagen den 21 december 2020: Vinfinsmakare, flugmörderskor och andra lömska typer


 Kära dagbok…

Feudo Montoni Vrucara Nero d'Avola 2013

Det godaste vinet jag har druckit i år.

Det finns inte så mycket mer att skriva om söndagen än jag redan har gjort. Jag åt kycklingchorizo med bröd, räkost och bostongurka till middag. Medan jag väntade på sista delen av Jakten på en mördare läste jag i min novembervinstbok från Omnible. Sen luftade Fästmön det godaste vinet jag har druckit hittills i år och tog fram ostar till kvällsgodisstund. 

Jakten på en mördare var bra. Serien är baserad på verkliga händelser och jag får en känsla av att den följer sanningen ganska väl. Ibland var det emellertid lite svårt att höra vad som sades – på breeed skånska.

I det här hemmet gillar vi det mordiska ganska mycket. Tro inte att vi är två snälla tanter i sina bästa år. Nej, vi är flugmörderskor. Vi har länge haft småflugor – i badrummet. Nu poppar flugorna, som är som vanliga husflugor, men små och fruktansvärt irriterande, upp lite här och var i lägenheten. Därför gillrade vi var sin fälla. Jag tror att Annas, den rödfärgade är betydligt bättre. Hon leder med 8 – 3 som synes.

Tro nu bara inte att vi är djurplågare för övrigt. Det är vi inte. Familjen Katt lever och mår bra, jag lovar! Citrus och Mini intog våningssängen igår (Citrus på kudde i stolen, Mini på leopardfilten under), medan Lucifer hängde i fönstret.

∼ ♦ ∼

Idag var det min första semesterdag i vinter och den tredje lediga dan på tre veckor, ungefär. Det var nån som gapade utanför sovrumsfönstret vid sextiden, så jag vaknade tidigt. Men det gjorde inte så mycket, klockan sju hade jag satt mobillarmet för att hinna upp och göra mig iordning innan jag gick till Igor. Jag läste en stund först, mockade kattskit därefter och tömde diskmaskinen på ren disk innan jag hoppade in i duschen. Det blev en skål yoghurt med äpplemos, müsli och flytande honung samt två baljor kaffe till frukost. Till dessert blev det lucköppning med en liten chokladbit. Innan jag stack hann jag bädda också. Men se Gymnasisten väckte jag inte, för han har jullov.


Det var skönt att sätta sig i frisörstolen. 
Håret hade växt som fan. Igor bar munskydd och mådde bra, så jag kände mig helt trygg med att sitta där och bli klippt och fixad i håret. Resultatet blev superbra. Även om jag inte är snygg totalt sett är jag väldigt snygg i håret.

Tanken var sen att jag skulle gå några ärenden på stan, men affärerna hade inte öppnat än när jag var klar. I stället hade folk börjat köa utanför. Därför bestämde jag mig för att traska hem till Kvarnen för att göra de mest nödvändiga ärendena: handla middagsmat och köpa rödvin. Ryggen har bråkat som fan med mig idag, trots två Linnexsmörjningar och en het dusch, så det var med nöd och näppe jag kunde bära hem vinet i ryggsäcken. Jag släpade hem fyra enklare italienare. Till matvarorna fick jag köpa en kasse – som det sen gick hål i, irriterande nog.

Fyra enkla italienska rödviner och boken En sång för Hedda

Idag släpade jag hem fyra enklare italienare.

Sen har jag dammsugit och kört jag vet inte hur många maskiner tvätt. Ungefär så många som vi har plats att hänga på våra torkställningar. Det blev några med korta tvättprogram. Ja och naturligtvis hänger vi inte tvättmaskiner, vi hänger tvätt på torkställningar.

Idag fick jag ett julkort, denna gång från England. Jag ska erkänna att jag faktiskt har skickat sju (7) julkort i år, dessvärre inte till mina släktingar i England, vi brukar mejla varandra i stället. Så nu får jag nog skriva nåt snällt julmejl till Tom och Carole.

∼ ♦ ∼

I kväll bjuder köket på potatisbullar och lingonsylt och/eller bacon för den som så önskar. Det ska jag väl klara av..?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.