Måndag kväll den 14 december och tisdagen den 15 december 2020: Hemmajobb, intetsägande och den bistra sanningen


 Kära dagbok…

Klocka med krossat glas

Tiden går snabbt.

Tänk att halva december nu har passerat! En brukar säga att tiden går snabbt när en har roligt. Fan vet om det är roligt just nu – för nån. Den som är frisk, orkar arbeta och kan göra det hemifrån – typ en sån som jag – tycker för det mesta att det i alla fall är ganska bekvämt att slippa gå iväg om morgnarna.

Jag kliver upp senast 6.15 som jag alltid gjort sen jag började jobba hos min nuvande arbetsgivare 2016. Varje morgon duschar jag, äter frukost, men sen… Sen kan jag ju gå i hemmakläder hela dan om jag inte ska ut. Det gäller bara att ha nåt hyfsat på sig på övre delen av kroppen, det som syns när en har onlinemöten.

Jag kan också jobba mer intensivt hemifrån. Samtidigt… jag erkänner att jag blir distraherad om Fästmön är ledig och hemma – jag vill hellre hänga med henne än framför mina datorer.

Hemmaarbetsplats

Inte den bästa ergonomin vid min hemarbetsplats, med det funkar hyfsat.

Det är också svårt att låta bli att göra för mycket av sånt som behövs göras i ett hem. När en går hemma hela dagarna ser en lättare ”förfallet”. Då gäller det att behärska sig och låta bli. Ergonomin är inte heller den bästa. Min skrivbordsstol hemma börjar bli utsliten. Dessutom är den sned – den har gett ordet ”snedsits” en mer konkret betydelse. En datorutrustning har jag på skrivbordet, en dator på en köksstol, med datorväskan under, intill. Nåja, det funkar hyfsat. Arm och axel hade jag ont i innan tvådatorsystemet. Ryggen har jag ju ont i av och till sen många år tillbaka. 

Så det går. Allting går ju utom tennsoldater och små barn. Jag försöker efterfölja de rekommendationer och krav som myndigheter och regeringen ställer på mig i pandemitider. Sms:et som kom igår har jag, precis som så många andra, synpunkter på. När jag fick veta att det skulle skickas till ”alla”, undrade jag hur mobilnätet skulle klara belastningen. Sen, när jag väl fick det – på morgonen till tjänstemobilen, på eftermiddagen till min privata – blev jag rätt… paff. Det var så… intetsägande. Det gav mig inget nytt. Det sa inget mer än jag redan visste och försöker efterleva. Kommunikation är svårt. Den här insatsen är jag rädd har lett till motsatt effekt. Sorry, men…

∼ ♦ ∼

Kycklingschnitzel med klyftor och tillbehör

Måndagsmiddag.

Anna var och hjälpte sin snälla mamma igår eftermiddag och jag och Gymnasisten jobbade på i var sitt rum. Efter jobbet gick jag ut för att hämta en nätshoppad julklapp medan Anna började med maten. Ur frysen grävdes schnitzlar, kycklingsådan för min del. Till det serverades potatisklyftor och béarnaisesås samt tomater och ärtor. Och så hade Anna gjort var sin liten förrätt bestående av en skagenfylld avokadohalva. Det var riktigt gott och gick förhållandevis snabbt att tillaga. Jag drack öl till maten. Jag gillar öl. Det är med all säkerhet en bidragande orsak till att jag inte kunde knäppa två (2) par jeans som jag provade i helgen. Hemskt, men den bistra sanningen.


Resten av kvällen tillbringade vi i var sin fåtölj. 
Jag halvsov, orkade nästan inte ens läsa. Men lite läst blev det i min nya bok på gång. Den är en stor kontrast till boken jag läste innan. I Bergens stjärnor är kapitlen och meningarna långa, berättaren svävar ut i miljö- och personskildringar. Det tar sin lilla tid att komma in i, men jag är redan, efter drygt 50 sidor, fast. Vem skulle inte bli det när en läser om ridande bibliotekarier i 1930-talets Kentucky..?

Boken Bergens stjärnor och tomte på köksbordet

Här handlar det om ridande bibliotekarier i 1930-talets Kentucky.

∼ ♦ ∼

Igår var det lite kallare, men ljusare. Idag var det varmare och gråfuktigt igen. Jag hörde på väderleksrapporten på TV4 igår att det nog blir ösregn på julafton. Föga förvånande, men inte särskilt kul. Jag har jobbat på idag, men räknar nu ner dagarna till min ledighet. Efter idag återstår tre arbetsdagar. Den enda av dessa dagar jag bävar för är torsdagen när en kollega har bokat in ett tre (3) timmar långt onlinemöte på eftermiddagen. Sist vi hade ett sånt möte tyckte jag att mesta delen av tiden ägnades åt… rent skitnack. Det kändes inte bra efteråt.

Kafferastpromenaden på förmiddagen gick upp till Höganäsparken och runt. Jag mötte flera personer ute i samma ärende som jag, det vill säga promenad.


Efter promenaden blev det lucköppning. 
Jag hade jobbat ganska hårt på förmiddagen och skrivit en hel del, så vänster axel gav sig tillkänna. Då behöver en många, men korta små pauser. Lucköppning är perfekt!

∼ ♦ ∼

Anna har varit ledig idag och jag har noterat att hon ”jular”. På hennes agenda idag stod pepparkakshus och julklappsinslagning. Ingen klapp till mig dock, jag har kollat. Vi fikade tillsammans på eftermiddagen och hon bullade upp ett riktigt decemberfika med svärmors saffransbullar, pepparkakor och en skumtomte.

Decemberfika

Decemberfika.

∼ ♦ ∼

I kväll händer väl inget särskilt mer än att vi äter spagutti tillsammans. Jag ska fortsätta läsa om de ridande bibliotekarierna. Kanske att vi dekorerar pepparkakshus..? Men det beror på. Min kollega herr Lucifer Katt har jobbat alldeles för hårt idag.

Lucifer sover på leopardfilten på stolen bredvid jobbdatorn

Hårt hemmaarbetande kisse, herr Lucifer Katt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 14 december och tisdagen den 15 december 2020: Hemmajobb, intetsägande och den bistra sanningen

  1. Mösstanten skriver:

    Ridande bibliotekarier! Spännande.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.