Torsdag kväll den 3 december och fredagen den 4 december 2020: Försöker hålla kvar den bra känslan in i helgen


 Kära dagbok…

Piedestal med kaktus och bok

Min bok på gång har jag alltid med mig. Under arbetsdagen ligger och trängs med en kaktus på piedestalen i Bokrummet.

Torsdagskvällen blev kort. Både Gymnasisten och jag åt tidig middag, dock inte tillsammans. Sen slog jag mig ner i fåtöljen för att läsa min tyska kriminalroman, men armen och axeln gav sig tillkänna och läsningen blev mest plågsam. Jag har svårt att hålla i en bok, men, som jag skrev om igår, jag har också svårt att hålla i mobiltelefonen och att sträcka upp och ut armen (kommer knappt till ögonhöjd) samt vrida den. Trots allt var värken lindrigare igår och jag var mer rörlig än dan innan. Det blev bara värktabletter strax innan sänggående. 

För övrigt har jag alltid min bok på gång med mig.Under en arbetsdag hemma ligger den och trängs med en kaktus på piedestalen i Bokrummet.

Solen sjunker bakom husen

Det ljusnar – hos sjuklingarna, hoppas jag.

Och när jag ändå är inne på krämpor kan jag rapportera att de sjuka vännerna, åtminstone en av dem, mår lite bättre och börjar återfå smak- och luktsinne. Jag ordinerar dem båda vila. Samtidigt förstår jag att det inte är det lättaste – när en har varit sjuk i över två veckor är det mycket som blir eftersatt. Nu hoppas jag att det ljusnar hos sjuklingarna, decembermörkret till trots. Det är tungt när båda två i ett par är sjuka samtidigt och dessutom i en svår sjukdom. Vi som har klarat oss hittills – vad vi vet! – får fortsätta vara rädda om oss så gott vi kan. Ibland får en vara lite… uppfinningsrik.

Torsdagskvällen i övrigt är inte mycket att säga om. Jag åkte och hämtade hem Fästmön i bil klockan 21 när hon hade slutat jobba. Hon ringde sitt födelsedagsbarn och jag gick och la mig. Värken gör mig trött.

∼ ♦ ∼

Domkyrkotornen bakom Gustavianum

Gårdagens promenad i dessa environger var bra, tyckte både chefen och jag.

Fredagen inleddes ungefär som torsdagen. Gråväder, kattpottstömning och dusch före frukost och jobb. Temperaturen började stiga på eftermiddagen och då kom även regnet. Vad jag kan utläsa av väderappen är att det ska vara ganska varmt för årstiden de närmaste dagarna.

Jag hade fortfarande en bra känsla efter gårdagens samtal med chefen och den vill jag hålla kvar nu när jag går in i helgen. När jag kom hem igår landade ett mejl från honom som jag tolkade som att även han tyckte att promenaden var bra.

Jag väckte Gymnasisten som vanligt, men den här fredagen är den sista skoldagen för hans del på ett tag vad gäller ”som vanligt”. Från och med måndag blir det distansundervisning och lektioner online. Han trodde själv att det skulle bli svårt i vissa ämnen. Jag tycker ändå att det är klokt att skolan stänger ner för undervisning i klassrum med tanke på att smittspridningen nu är kraftigast bland 15-19-åringar och 60-69-åringar.

Efter gårdagens sex kilometer långa promenad – jag tog ingen kafferastpromenad igår – blev det en lite kortare tur på förmiddagen idag. Det var dåligt med ljus, men jag måste säga att luften här mitt i stan har blivit rätt mycket bättre eftersom det inte är sån tät trafik längre. Idag passerade jag en av många fina gamla fabriksbyggnader som ligger i området där jag bor. Denna finns på Salagatan.

Fabriksbyggnad på Salagatan

Idag passerade jag den här gamla fabriksbyggnaden på Salagatan på min kafferastpromenad.

Efter promenaden blev det lucköppning. Även lucka nummer fyra innehöll en liten, men naggande god chokladkula från Lindt.

∼ ♦ ∼

Nu går vi in i helgen. För min del finns inte så mycket planerat mer än julklappsinköp. Det mesta går att köpa i näthandeln, tack och lov. Vi har gjort en beställning på hemleverans av varor från ICA Maxi Stenhagen, men de kommer inte förrän på tisdag. Detta innebär att vi tyvärr behöver kompletteringshandla akuta saker som kattmat, kaffe, toapapper, middagsmat och apoteksvaror i helgen. Vi har liksom inget val. Dammråttornas armé håller på att invadera oss och tvätt finns det alltid, så jag tror att helgen passerar ganska fort.

När det gäller dryck har jag redan fyllt på i vinskåpetCoste di moro, Amicone, Selvarossa och Passorone Appassimentosamt gjort en beställning på julsprit och nyårsbubbel med leverans nästa vecka. Spriten är den sedvanliga, det vill säga Östgöta sädes, medan bubblet är helt nytt och GW:s.

Coste di moro Amicone Selvarossa o Passorone appassimento

Fyra italienare till vinskåpet: Coste di moro, Amicone, Selvarossa och Passorone appassimento.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.