Torsdag kväll den 5 november och fredagen den 6 november 2020: Mysiga hemmakvällar ersätter firanden utanför hemmet


 Kära dagbok…

Lax från Triller

Laxmiddagen från Butiken på hörnet fick jag dela med mig av till familjen Katt.

Nog trodde jag att magen skulle bättra sig igår, men det visade sig vara fel. Jag kunde inte äta upp min laxmiddag från Butiken på hörnet på kvällen utan fick dela med mig till hjälpsamma familjen Katt.

Det som hände var att jag fick fruktansvärt ont. Smärtan kom och gick i vågor under kvällen och när Fästmön kom hem kunde jag inte joina henne i nån kvällsmacka (de goda ostarna var slut för tillfället) eller så. Jag hade bara väldigt ont. Inte var det nåt fel på laxen (möjligen morötterna – SKOJAR!) heller, det är nåt fel på min mage som jag har känt lite av och till ett längre tag. Men det är så mycket annat just nu att det blir som så att så snart en smärta försvinner glömmer en bort den.

Nåja, jag gjorde mitt bästa på kvällen för att försöka inte känna av det onda. Jag kollade lite på diverse kriminalprogram på TV3. Det var inte många sidor kvar i min förra bok på gång att läsa, så jag läste ut den. Citrus hjälpte mig att byta bok efter det från en bok om en kritgubbe i en brittisk småstad till en nyutkommen bok om en sadistisk seriemördare i Linköping. Javisst, Malin Fors är tillbaka igen – för trettonde gången.

Citrus med böckerna Kritgubben och Satanskäftarna

Citrus hjälpte mig att byta bok igår kväll.

∼ ♦ ∼

Ӏntligen fredag!

var ungefär det jag skrev i morse när jag loggade in på jobbchatten. Jag vet inte riktigt varför jag jublade, de flesta dagarna är så lika numera. Men visst är det skönt att slippa gå upp senast 6.15 två dar i rad och sätta sig vid datorn och jobba hela dan. Nu hoppas jag att magen blir bättre i alla fall, för en tur ut i nya bilen för ett ärende som Anna och Gymnasisten har är planerad under morgondagen. I övrigt undviker vi att träffa folk, det är säkrast så. Vi kan alltså räkna med ett antal 

”mysiga hemmakvällar

den närmaste tiden. På söndag är det Fars dag, men jag har ju ingen far att fira och Annas far ringde häromdan för att undanbe sig uppvaktning på grund av smittorisken. Vi får hoppas att vi snart kan hälsa på när läget är bättre. På söndag är det också Annas och min tolfte förlovningsdag. Tanken att gå ut och fira med en god middag på lokal har vi slagit ur hågen. Vi får göra som så många andra gånger det här året – fira vid ett annat tillfälle.

Nåt som vi har bestämt oss för att unna oss är en helgprenumeration på lokalblaskan under tre månader. Lokalblaskan kräver inloggning på nätet till det mesta och nu när en inte är ute och rör sig missar en lätt lokala nyheter. De lokala TV-nyheterna på kvällstid är ju ganska korta. I morse kom den första tidningen. Troligtvis var det den som satte igång Lucifer att krafsa på sovrumsdörren. Vi lyckades igga honom ända tills Anna skulle upp. Intressant nog visar lokalblaskan i princip samma jävla rubriker som sist vi hade den. Varför får liksom inte vården tillräckligt med resurser utan tvingas ta in hyrd personal som kostar multum, inte bara för organisationen ifråga utan även för oss skattebetalare?! Jag skulle hellre vilja att mina skattepengar gick till vård – och anställd vårdpersonal.

UNT 6 november 2020

Samma jävla rubriker som sist…

∼ ♦ ∼

Den här dagen då? Jag tog min assistent Citrus till hjälp för att komma igenom den. Hon kollade in min analoga kalender…

Citrus kollar min analoga kalender

Vad har du på agendan idag, mammisen?


Men nja… Hon var väl inte så jätteimponerad av min arbetsdag 
utan tyckte att jag kunde prioritera bort det mesta och bara hänga med henne. Det kunde jag förstås inte och då gick hon.

Citrus på en köksstol

Citrus gick när hon insåg att jag inte kunde prioritera bort jobb.

 

Frågetecken och gubbe tecknat

Tunga frågor och intressanta frågor idag på min dagordning.

Tidigt i morse fick en för mig rätt tung jobbfråga en eventuell lösning. Jag har svårt att vara väldigt tillgänglig och samtidigt mäkta med stora projekt i dagsläget, framför allt som jag inte kan besöka platser och människor. I mitt jobb ingår det att inte bara prata med folk utan även lyssna på dem. Det är svårt. Zoom-möten blir väldigt opersonliga och trots att vi har levt med dem länge är många inte bekväma utan är tysta och vågar inte säga vad de tänker.

Dagens mest intressanta Zoom-möte enligt min mening hade jag på förmiddagen. Det handlade om tillgänglighet och UX*, nåt som jag tycker är superviktigt och nåt som jag är hyfsat bra på. Nu vill en gruppchef ha med mig i arbetet med att ta fram en UX-strategi i början av nästa år tillsammans med en grupp. Jag tycker att det låter både intressant och stimulerande, men är förstås tvungen (suck…) att ta upp det med kollegor innan jag kan tacka ja.

På lunchen skenade jag ner till soprummet med sopberget från hallen. Sen tog jag en tur runt kvarteret och slank in på Butiken på hörnet – det är ju Gustav Adolf idag och då finns det särskilda bakelser. Nu får vi se om jag kan äta nån i kväll. Jag tog en försiktig (?) lunch i alla fall, för jag måste ju få nåt i magen, inte bara ur. Magen bubblade och hade sig, men bestämde sig för att inte plåga mig så mycket, bara… lite senare på eftermiddagen…


De hemkörda varorna
skulle komma nån gång mellan 13 och 16. Anna messade leveranstiden 13.30. Klockan 13.35 brölade porttelefonen, familjen Katts fiende nr. 2 efter Helvetesmonstret**. Det tog 20 minuter att plocka in allt – ”var sak har sin plats” – och det var bara en grej som var helt restnoterad och två som var helt OK ersättningsvaror.  Så underbart skönt att få tunga saker framför allt levererade innanför ytterdörren. En tio liters låda med kattsand väger typ 8 kilo och vi skulle ha tre. Bara det, liksom… Tusen tack, ICA Maxi Stenhagen! 

Hemleverans av varor från ICA Maxi Stenhagen

Suverän hemleverans ända innanför ytterdörren från ICA Maxi Stenhagen.

∼ ♦ ∼

I kväll hoppar jag över middag för att se om magen blir lite bättre då.

∼ ♦ ∼

*UX = user experience, det vill säga användarupplevelse. UX handlar om att genom god design etc förbättra användarnas upplevelse av till exempel en tjänst eller en vara.
**Helvetesmonstret = familjen Katts namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdag kväll den 5 november och fredagen den 6 november 2020: Mysiga hemmakvällar ersätter firanden utanför hemmet

 1. Tråkigt att magen bråkar, hoppas den kommer i fas fortare än kvickt !

  Hemkörning måste ju vara perfekt när det är så många tunga saker. Jag använder ibland online men hämtar kassarna vi utlämningsstället. Men, det är jättebra att det finns möjligheten att få det hemkört också !

  Trevlig helg !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Den är ond som tusan, men rätt OK så länge jag inte äter.

   Jätteperfekt. Både kattsand och kattmat väger mycket och även om vi har bil nu och kan köra in på gården och lasta av är det väldigt bekvämt att få varorna levererade innanför ytterdörren till lägenheten. 😛

   En trevlig helg ska du också ha! Vädret ser åtminstonte hyfsat lovande ut, alltid något. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.