Fredag kväll den 6 november och lördagen den 7 november 2020: Trist och firande


 Kära dagbok…

Solnedgången igår var vacker, men kom tidigt. Instagram vimlar av bilder av varierande kvalitet på just detta. Även jag la ut en bild. Det är nästan så man… spyr. Det blir för mycket. Så tänkte jag först. Sen tänkte jag att jag ska vara jävligt tacksam att jag får uppleva solnedgångar, att jag får och kan se detta vackra som inte alls går att återskapa i nåt mobilkamerafoto.

Solnedgång i november

Solnedgång i november. Dåligt mobilfoto.

 

Gustav Adolfsbakelse

Ont i magen eller mer ont i magen. Gustav Adolf skulle firas igår!

Jag var väl grinig för magen bråkar med mig. Inte kunde jag äta nån mat igår. Samborna åt lax och det vad jag hade ätit kvällen innan och fått ont av. Eller… fått mer ont av. Så jag avstod middag och höll mig ända till desserten som jag hade införskaffat tidigare på dagen. Ont eller mer ont, jag skulle bara äta den där Gustav Adolfsbakelsen – det var ju Gustav Adolfsdagen – och det gjorde jag. Ska en fira så ska en. Jag fick inte mer ont, men smärtan var jobbig igår och jag var ganska påverkad.

Sen känner jag mig ensam och trist. Livet är så jävla tråkigt just nu. Jag går inte ut, jag träffar inte folk, jag pratar inte med folk, det är aldrig nån som ringer mig. Ska jag prata med nån är det alltid jag som får ringa. Nästan. Ja jo, jag pratar ju med Fästmön och Gymnasisten, men de har ju sin familj och sina vänner som de pratar med. Sen pratar jag ju med kollegor, vanligen via skrivna meddelanden eller Zoom-möten. Tillgängligheten via tjänstemobil är verkligen skitdålig. En person jag chattade med hade ”glömt” sin tjänstemobil på jobbet. I mars. En annan person har ingen mobiltäckning hemma men jobbar hemifrån. Men asså… Fast nu ska jag sluta. Det är lördag och jag borde skita i jobbet.

Idag på förmiddagen ringde jag i alla fall Annas snälla mamma. Det är nån som åtminstone visar att hon blir glad när jag hör av mig. Hon avslutade vårt samtal med att säga

”tack för att du ringde

Det sa alltid min egen mamma och orden både värmer och nyper i hjärtat.

∼ ♦ ∼

Satanskäftarna och kaffe på sängen

Lördagsläsning med kaffe på sängen.

Vi sov länge idag. Magontet påverkar mig och jag blir trött. Katterna fick inte mat förrän runt halv sju och sen gick jag och la mig och somnade om igen. Jag slukar just nu Mons Kallentofts trettonde bok om Malin Fors. Det går snabbt att läsa den. Jag är ungefär två tredjedelar in i boken. Det står ytterligare några olästa böcker på hyllan i mitt nattduksbord, men inte så många. Jag väntar dock en vinstbok från Christina Wahldén som borde ha kommit den här veckan, men icke. Är det nåt jag gör just nu så är det som sagt att läsa. Än så länge är det inte tråkigt, fast jag kan ju inte läsa hela tiden.

Frukosten blev snabbt avklarad för min del. Jag åt en skål grekisk yoghurt med äpplemos och müsli – precis som en vardagsmorgon. Ägget, som Anna hade kokat till mig, fick åka in i kylskåpet och paketet med knäckebröd stoppades tillbaka orört i skafferiet. Jag får inte bara mer ont av att äta, jag har ingen vidare aptit heller. Inte på nyttiga saker, i alla fall.

Vid ratten

Väntan vid ratten blev kort.

Dagens utflykt gjordes i nya bilen. Anna och Gymnasisten hade ett ärende som hade kunnat utföras per telefon om Elgiganten hade haft nån. Jag förberedde mig för en lång väntan i bilen. En stund gick jag ut och tog lite ljus och luft och torkade av bakrutan. Sen satte jag mig i bilen och mobilsurfade – och plötsligt kom samborna tillbaka. Så jävla dåligt att man inte kan ringa till en Elgigantenbutik för att fråga om en vara/tjänst man har köpt där! Skittillgänglighet, på ren svenska! Att en behöver åka dit, i bil nu i coronatider, och skita ner miljön på det… Nåja, jag tyckte att det var lite roligt i alla fall att komma hemifrån en stund och att köra bil.

 

Kladdkaka med grädde

Jag firade Kladdkakans dag idag.

På hemvägen släppte jag av samborna vid Korgtassen där det skulle handlas lördagssnacks samt komplettering till middagen. Själv åkte jag hem, parkerade bilen i garaget coh tog en promenad runt kvarteret till Butiken på hörnet. Idag var det ju Kladdkakans dag och det skulle också firas. Anna delade kakan jag hade köpt i tre delar och tog den minsta själv. Sen glufsade jag i mig med lite grädde till. Magen protesterade efter fjärde tuggan, men jag åt upp hela kakbiten, dock inte all grädde.

I kväll ska jag försöka äta lite mat också. Jag tog fram en kycklingfilé ur frysen som ska stekas. Vi får se hur det går…

Annars händer inte mycket i afton. Anna försöker installera sin nyaste elektronikpryl. Jag vågar inte fråga hur det går, för det låter som om det inte går så jättebra. Det i sig är ett av skälen till att jag inte gör samma sak. Men snart har jag inget val, tyvärr.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.